עוגת גבינה תפוחים וקצפת היא באמת עוגה מיוחדת במינה. שכבת ביסקויטים שעליהם המון תפוחים ברוטב טופי, שכבת גבינה ומעל קצפת. כל ביס חלום.
אני מאד אוהבת עוגות גבינה ומשתגעת על עוגות תפוחים אז לשלב ביחד את שתי העוגות היה ממש קל במיוחד שהעשרתי את התפוחים עם רוטב טופי.
הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את העוגה
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם תראו איך הכנתי את העוגה בלייב –
האינסטגרם של סוויטדולי
לפני שאתחיל בתיאור העוגה אספר לכם שהכנתי את העוגה לפני החג. בגלל הסגר הזמנו את כולם שיבואו לפני החג על מנת שנחגוג ביחד את ראש השנה. ראשונים טעמו מהעוגה האורחים מהרצליה והחתן שלי פשוט לא הפסיק לדבר על העוגה.
מכיוון שגם הוא מבשל והרבה רצה לדעת איך הכנתי את העוגה והסברתי לו שזו תחתית של פירורי ביסקוויטים עם תפוחים ורוטב טופי.
"הבסיס של הביסקוויטים עם רוטב הטופי והתפוחים, פשוט מצויין" ונמשך אל העוגה בחבלי קסם.
גם יתר מבני המשפחה אמרו לי ששיחקתי אותה עם העוגה הזו, וזו פעם ראשונה שהעוגה נגמרה כבר למחרת. לא הפסיקו לטעום ממנה.
מתחילים עם תחתית ביסקוויטים שמערבבים עם חמאה ומסדרים בתבנית.
אני השתמשתי בתבנית 24 גבוהה במיוחד ומסביב לתבנית שמתי נייר אפייה כי העוגה הולכת לצמוח לגובה.
שכבת שניה שמניחים על הביסקוויטים
תפוחים אותם מערבבים עם רוטב טופי.
מניחים על התחתית את התפוחים עם הרוטב.
שומרים קצת מהרוטב כדי לקשט את העוגה בסוף.
שכבת שלישית
יוצקים שכבת גבינה שהכנו על התפוחים
ואת כל התבנית מכניסים לתנור
כשהעוגה יוצאת מהתנור, נותנים לה להתקרר
ומצפים אותה בקצפת מעל.
מקשטים עם רוטב הטופי וקצת תפוחים.
תראו את הגובה של העוגה איזה יופי.

את העוגה אפיתי בתבנית 24 גבוהה במיוחד
ותוכלו למצוא אותה במבצע מיוחד השבוע
עוגת גבינה תפוחים וקצפת במבט על

עוד מתכונים לעוגות תפוחים תמצאו כאן
מתכונים לעוגות תפוחים
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו40 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת גבינה תפוחים וקצפת
עוגת גבינה תפוחים וקצפת
סוויט דוליIngredients
- 250 גרם פתי בר - שרוול אחד
- 100 גרם חמאה
- 3 תפוחים ירוקים
- חצי כוס סוכר חום
- 100 גרם חמאה
- 1 כפית קינמון
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 500 גרם גבינה לבנה 5%-9%
- 3 250 מל' שמנת מתוקה
- 3 כפיות סוכר
Instructions
- מרסקים את הביסקוויטים לפירורים
- ממיסים את החמאה ומערבבים הכל ביחד
- מצפים תבנית אפייה בנייר אפייה בתחתית ובצדדים
- משטחים את הביסקוויטים בתבנית ויוצרים חומה מסביב לתבנית
- שמים את העוגה בינתיים במקרר
- מתחילים להכין את הרוטב טופי. בסיר ממיסים סוכר חום עם חמאה לבלילה אחידה
- כשהסוכר נמס מוסיפים קינמון ומערבבים
- מוסיפים כוס אחת של שמנת מתוקה ומערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה וסמיכה
- מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות
- מעבירים את התפוחים לסיר עם הרוטב טופי ומערבבים היטב את התפוחים על הרוטב
- אחרי שכל התפוחים כוסו ברוטב, מוציאים את תבנית הביסקוויטים מהמקרר
- מסדרים את התפוחים והרוטב על תחתית הביסקוויטים
- שומרים כשתי כפות מרוטב הטופי לקישוט העוגה בסוף
- אפשר לשמור גם מספר פלחי תפוחים לקישוט
- שומרים את התבנית בצד ומכינים את בלילת הגבינה
- מקציפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל לקצף בהיר ונפוח
- מוסיפים את הגבינה וכוס אחת משמנת מתוקה ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים אינטסנט פודינג וניל ומערבבים לתערובת אחידה
- יוצקים את התערובת על שכבת התפוחים
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה
- אופים כחמישים דקות
- מוציאים מהתנור ומקררים לפחות חמש שעות במקרר
- מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפיות סוכר ומצפים את העוגה
- מקשטים את העוגה עם שאריות רוטב הטופי והתפוחים
- וכשהאורחים מתעלפים מתענוג אתם יודעים שהצליח לכם. חג שמח!
