מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים כחמש דקות עד שהקצץ מתחיל להיות לבן ותפוח
רק כשהקצף תפוח מתחילים עם הסוכר ולאט
מוסיפים את סוכר הוניל ונותנים למיקסר לעבוד
מוסיפים את הסוכר בפעמיים - שלוש כל פעם קצת ונותנים למיקסר לעבוד עד שהקצף בטון!
איך יודעים שהוא בטון? הופכים את הקערה ושום דבר לא זז.
מעבירים את החלבונים לקערה נפרדת ולאותה קערה מכניסים את החלמונים
מקציפים את החלמונים עם 2 כפות סוכר כחמש דקות לפחות עד שהקצף נהיה בהיר ותפוח
מוסיפים את השמן ומערבבים
בקערה לחוד מערבבים את הדבש עם המיץ תפוזים לתערובת אחידה
מעבירים את הבלילה לתערובת החלמונים ומערבבים הכל ביחד
מוסיפים כוס קמח ומערבבים
מוסיפים עוד כוס ומערבבים
זה השלב שאנחנו מערבבים את החלבונים עם החלמונים ועושים את זה בשלוש פעמים
בפעם הראשונה מעבירים קצת מהחלבונים לקערה ומערבבים
מוסיפים עוד קצת חלבונים ומערבבים בתנועות עטיפה
עוד פעם חלבונים ומערבבים הכל ביחד עד שכל החלבונים מתערבבים
לא לשחק עם הבלילה יותר מדי
תשמנו תבנית עוגה ותרפדו בנייר אפייה מסביב
יוצקים את העוגה לתבנית
תדפקו אותה קצת, עם כפית תיישרו את הבלילה ולתנור
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כחמישים דקות
עד שהיא לא רוטטת יותר למעלה
מוציאים, מפזרים אבקת סוכר מתאפקים מתאפקים מתאפקים
וכשהיא מתקררת פורסים פרוסה ונדהמים כמה היא רכה וטעימה. חג שמח!