עוגת דבש קלאסית לראש השנה, עוגת ספוג קלאסית, פרווה, עוגת לייקח כמו שאמא שלנו היתה מכינה, חלמתי להכין הרבה זמן.
חיפשתי עוגה שגם תהייה עם דבש, אבל לא דחוסה אלא אוורירית כמו עוגת ספוג. אז ניסיתי כמה פעמים אבל בסוף הצליח! יצאה עוגה מושלמת.
העוגה רכה, היא מלאת טעמים והכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך מכינים את העוגה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
השבוע דיברתי עם חברה והעלנו זכרונות איך פעם היה לנו כבוד עצום להורים. אבא שלי לא הרים עלי יד בחיים, אבל אני מודה, פחדתי ממנו פחד מוות.
"דוריניקה, אל תרגיזי אותי שאני לא אוריד את המשקפיים" היה המשפט הכי מפחיד ששמעתי, והיום אני יכולה לצחוק, אבל ככה זה היה.
חברה שלי מספרת שאבא שלה היה מראה את היד לאח שלה ואומר לו:"תיזהר, השם שלך רשום על היד". אח שלה היה עובר לדום.
ולמה אני מספרת לכם את זה? או! כדי שתעשו כבוד לעוגה הנהדרת הזו.
עוגה בטעם של פעם, עוגה שמכינים אותה בסבלנות רבה, אבל בסוף יש לכם עוגה מושלמת!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו4 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים לעוגות לראש השנה? בבקשה
מתכונים לעוגות לראש השנה 2021
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
המנדולינה ששרפה את הרשת חזרה למלאי!
תזמינו היום תקבלו לפני החג!
קונים 2 מקבלים הנחה
עוד מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה תמצאו כאן
מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
עוגת דבש קלאסית לראש השנה
עוגת דבש קלאסית לראש השנה
סוויט דוליIngredients
- 6 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות סוכר
- חצי כוס שמן
- 1 כוס דבש
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח תופח
Instructions
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
- מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים כחמש דקות עד שהקצץ מתחיל להיות לבן ותפוח
- רק כשהקצף תפוח מתחילים עם הסוכר ולאט
- מוסיפים את סוכר הוניל ונותנים למיקסר לעבוד
- מוסיפים את הסוכר בפעמיים - שלוש כל פעם קצת ונותנים למיקסר לעבוד עד שהקצף בטון!
- איך יודעים שהוא בטון? הופכים את הקערה ושום דבר לא זז.
- מעבירים את החלבונים לקערה נפרדת ולאותה קערה מכניסים את החלמונים
- מקציפים את החלמונים עם 2 כפות סוכר כחמש דקות לפחות עד שהקצף נהיה בהיר ותפוח
- מוסיפים את השמן ומערבבים
- בקערה לחוד מערבבים את הדבש עם המיץ תפוזים לתערובת אחידה
- מעבירים את הבלילה לתערובת החלמונים ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים כוס קמח ומערבבים
- מוסיפים עוד כוס ומערבבים
- זה השלב שאנחנו מערבבים את החלבונים עם החלמונים ועושים את זה בשלוש פעמים
- בפעם הראשונה מעבירים קצת מהחלבונים לקערה ומערבבים
- מוסיפים עוד קצת חלבונים ומערבבים בתנועות עטיפה
- עוד פעם חלבונים ומערבבים הכל ביחד עד שכל החלבונים מתערבבים
- לא לשחק עם הבלילה יותר מדי
- תשמנו תבנית עוגה ותרפדו בנייר אפייה מסביב
- יוצקים את העוגה לתבנית
- תדפקו אותה קצת, עם כפית תיישרו את הבלילה ולתנור
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כחמישים דקות
- עד שהיא לא רוטטת יותר למעלה
- מוציאים, מפזרים אבקת סוכר מתאפקים מתאפקים מתאפקים
- וכשהיא מתקררת פורסים פרוסה ונדהמים כמה היא רכה וטעימה. חג שמח!
