עוגת זברה בחושה
סוויט דולי
עוגה עסיסית, רכה ונימוחה בטעמים של וניל ושוקולד. נהדרת!
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי
- 3 כוסות קמח תופח
- 2 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- חצי כוס שמן
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 3/4 כוס מים רותחים
- 3 כפות קקאו
- 2 כפות שוקולית
גאנש שוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 שמנת מתוקה
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב, ומערבבים. אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים פעם נוספת.
מעבירים מחצית מהתערובת לכלי נוסף ומוסיפים לו את הקקאו והשוקולית.
משמנים תבנית מרובעת ויוצקים כף מהבלילה הלבנה לתבנית. על הבלילה הלבנה יוצקים כף מהבלילה השוקולדית. ככה לאט לאט, פעם לבן פעם שחור עד שהתבנית מלאה בבלילות.
ניתן לאפות בתבנית מרובעת, אני אפיתי בתבנית קוגלהוף. לאפות בחום של 180 מעלות כארבעים דקות. להוציא מהתנור, לקרר.
בינתיים מכינים את הגאנש. להמיס במיקרו שמנת מתוקה עם השוקולד כדקה. לערבב היטב. לאחר שהעוגה התקררה לצקת על העוגה.
בתיאבון חברימים!