Go Back Email Link
עוגת זברה בחושה

עוגת זברה בחושה

סוויט דולי
עוגה עסיסית, רכה ונימוחה בטעמים של וניל ושוקולד. נהדרת!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 3 כוסות קמח תופח
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • חצי כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • 3 כפות קקאו
  • 2 כפות שוקולית

גאנש שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 שמנת מתוקה

Instructions
 

  • מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב, ומערבבים. אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים פעם נוספת.
  • מעבירים מחצית מהתערובת לכלי נוסף ומוסיפים לו את הקקאו והשוקולית.
  • משמנים תבנית מרובעת ויוצקים כף מהבלילה הלבנה לתבנית. על הבלילה הלבנה יוצקים כף מהבלילה השוקולדית. ככה לאט לאט, פעם לבן פעם שחור עד שהתבנית מלאה בבלילות.
  • ניתן לאפות בתבנית מרובעת, אני אפיתי בתבנית קוגלהוף. לאפות בחום של 180 מעלות כארבעים דקות. להוציא מהתנור, לקרר.
  • בינתיים מכינים את הגאנש. להמיס במיקרו שמנת מתוקה עם השוקולד כדקה. לערבב היטב. לאחר שהעוגה התקררה לצקת על העוגה.
  • בתיאבון חברימים!
Keyword עוגת זברה בסיסית