Go Back Email Link
עוגת טורט גבוהה ורכה

עוגת טורט גבוהה ורכה

סוויט דולי
עוגת טורט גבוהה ורכה שמתאימה לאירועים חגיגים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 47 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 7 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

Instructions
 

  • מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
  • את החלבונים שמים בקערת המיקסר ונותנים למיקסר לעבוד לפחות חמש דקות עד שהקצף נעשה בהיר
  • מוסיפים את הסוכר וניל ונותנים למיקסר לעבוד
  • מוסיפים את הסוכר בפעמיים-שלוש, כל פעם רבע כוס
  • הקצף שלכם אמור להיות בטון!
  • מערבבים את החלמונים לבלילה אחידה (הצהובים)
  • מוסיפים את השמן ומערבבים
  • מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים
  • מוסיפים לקערה עם החלמונים כף או שתיים מתערובת החלבונים ומערבבים
  • כדי שהבלילה לא תהייה נוזלית מדי
  • אחרי שערבבנו את החלמונים עם החלבונים, מעבירים לקערת החלבונים מחצית מכמות החלמונים ומערבבים בעדינות
  • מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים, גם את הקמח מוסיפים בפעמיים
  • מערבבים בתנועות עדינות את כל הבלילה עד שהיא נעשית אחידה
  • משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה
  • יוצקים את הבלילה לתבנית
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כחמישים דקות
  • נותנים לה לנוח קצת, מפזרים עליה אבקת סוכר ויש לכם עוגה עננים!
Keyword עוגת טורט גבוהה ורכה