עוגת טורט גבוהה ורכה, עוגה שהכנתי לכבוד יום ההולדת של הנכד שלי. אמא שלו ביקשה עוגה גבוהה במיוחד, ולכן התחלתי עם הכנת עוגת טורט גבוהה.
הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את העוגה
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
אם יש עוגה שהילדים שלי משתגעים עליה זו עוגת הטורט הכי פשוטה שיש. עוגת טורט שקוראים לה גם עוגת ספוג, עוגה רכה ונהדרת.
הייתי מכינה את עוגה הזו ליציאת הצום של יום כיפור, והילדים זוכרים אותה רכה ונהדרת.
הפעם הייתי צריכה אותה גבוהה במיוחד, אז הכנתי את העוגה בתבנית ג'חנון, אבל גם בתבנית רגילה אפשר להכין אותה.
הטריק והטיפ הכי חשוב להכנת העוגה הזו, הקצפת החלבונים.
זה מה שיחזיק את העוגה.
תפרידו ביצים, שימו את החלבונים בקערה ותתחילו להקציף, תנו למיקסר לעבוד כחמש דקות לפחות עד שהקצף נעשה בהיר ורק אז תתחילו עם הוספת הסוכר והסוכר וניל. בזמן שהמיקסר עובד, תוסיפו את הסוכר בפעמיים שלוש,] חצי עבודה עשיתם כבר.
תוכלו לראות בסרטון שלי איך אני הופכת את הקערה והקצף לא זז. תנסו, תראו שזה עובד!
חשוב גם לשים נייר אפייה מסביב לעוגה, כי היא תופחת בזמן האפייה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
זוכרים שהילדה רצתה עוגה גבוהה ליום ההולדת?
אז עוגת הטורט מתחבאת בתוך העוגה הזו
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
וככה נראית העוגה לאחר הקישוטים הסופיים
עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
אני פיזרתי מעל אבקת סוכר
ותראו את היפהפייה
עוגת טורט גבוהה ורכה

עוגת טורט גבוהה ורכה
סוויט דוליIngredients
- 7 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
Instructions
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
- את החלבונים שמים בקערת המיקסר ונותנים למיקסר לעבוד לפחות חמש דקות עד שהקצף נעשה בהיר
- מוסיפים את הסוכר וניל ונותנים למיקסר לעבוד
- מוסיפים את הסוכר בפעמיים-שלוש, כל פעם רבע כוס
- הקצף שלכם אמור להיות בטון!
- מערבבים את החלמונים לבלילה אחידה (הצהובים)
- מוסיפים את השמן ומערבבים
- מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים
- מוסיפים לקערה עם החלמונים כף או שתיים מתערובת החלבונים ומערבבים
- כדי שהבלילה לא תהייה נוזלית מדי
- אחרי שערבבנו את החלמונים עם החלבונים, מעבירים לקערת החלבונים מחצית מכמות החלמונים ומערבבים בעדינות
- מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים, גם את הקמח מוסיפים בפעמיים
- מערבבים בתנועות עדינות את כל הבלילה עד שהיא נעשית אחידה
- משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה
- יוצקים את הבלילה לתבנית
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כחמישים דקות
- נותנים לה לנוח קצת, מפזרים עליה אבקת סוכר ויש לכם עוגה עננים!