מוציאים את הביצים כמה שעות לפני הכנת העוגה, טמפרטורת החדר עושה להן טוב
מפרידים בין החלמונים לחלמונים
שמים את החלבונים, הלבנים, בקערת מיקסר ומפעילים, נותנים למיקסר לעבוד על מהירות גבוהה כשלוש ארבע דקות בלי להוסיף שום דבר לקצף הביצים
רק אחרי שהקצף תפח מתחילים להוסיף את סוכר הוניל וכוס סוכר כל פעם כף
קצף הביצים יהיה יציב וחזק
את קצף הביצים מעבירים לקערה ושמים בקערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר לקצף בהיר ותפוח
מוסיפים את השמן ומערבבים, מוסיפים את החלב ומערבבים
מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה
מוסיפים לבלילה של החלמונים - הצהובים - שתי כפות גדושות חלבונים מוקצפים ומערבבים הכל ביחד
מוסיפים את יתר בלילת החלבונים לבלילת החלמונים ומערבבים הכל ביחד
משמנים תבנית, שמים נייר אפייה מסביב, משמנים את הנייר
לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות מכניסים את העוגה
אופים כשעה, שימו לב תסתכלו עליה וגם אם היא נראית להם גבוהה ותפוחה,
תפתחו את התנור, תזיזו אותה קצת. אם היא רועדת מלמעלה סימן שהיא עדיין לא מוכנה.
כשהעוגה מוכנה מוציאים ומקררים
פורסים את העוגה, ככה שיהיו לנו שלוש שכבות
מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. על כל שכבה שמים שכבת קצפת ומניחים עליה עוד שכבת עוגה
ככה מכינים את כל העוגה ומצפים אותה מסביב בקצפת, ומקשטים בזילוף מסביב
מוסיפים תותים אוכמניות ואבקת סוכר מעל ולמקרר לכמה שעות שתתייצב. בתיאבון.