Go Back Email Link
עוגת טורט וניל וקצפת משגעת

עוגת טורט וניל וקצפת משגעת

סוויט דולי
עוגת טורט וניל וקצפת משגעת גבוהה ורכה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 7 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

לציפווי

  • 500 מל שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר

Instructions
 

  • מוציאים את הביצים כמה שעות לפני הכנת העוגה, טמפרטורת החדר עושה להן טוב
  • מפרידים בין החלמונים לחלמונים
  • שמים את החלבונים, הלבנים, בקערת מיקסר ומפעילים, נותנים למיקסר לעבוד על מהירות גבוהה כשלוש ארבע דקות בלי להוסיף שום דבר לקצף הביצים
  • רק אחרי שהקצף תפח מתחילים להוסיף את סוכר הוניל וכוס סוכר כל פעם כף
  • קצף הביצים יהיה יציב וחזק
  • את קצף הביצים מעבירים לקערה ושמים בקערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר לקצף בהיר ותפוח
  • מוסיפים את השמן ומערבבים, מוסיפים את החלב ומערבבים
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה
  • מוסיפים לבלילה של החלמונים - הצהובים - שתי כפות גדושות חלבונים מוקצפים ומערבבים הכל ביחד
  • מוסיפים את יתר בלילת החלבונים לבלילת החלמונים ומערבבים הכל ביחד
  • משמנים תבנית, שמים נייר אפייה מסביב, משמנים את הנייר
  • לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות מכניסים את העוגה
  • אופים כשעה, שימו לב תסתכלו עליה וגם אם היא נראית להם גבוהה ותפוחה,
  • תפתחו את התנור, תזיזו אותה קצת. אם היא רועדת מלמעלה סימן שהיא עדיין לא מוכנה.
  • כשהעוגה מוכנה מוציאים ומקררים
  • פורסים את העוגה, ככה שיהיו לנו שלוש שכבות
  • מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. על כל שכבה שמים שכבת קצפת ומניחים עליה עוד שכבת עוגה
  • ככה מכינים את כל העוגה ומצפים אותה מסביב בקצפת, ומקשטים בזילוף מסביב
  • מוסיפים תותים אוכמניות ואבקת סוכר מעל ולמקרר לכמה שעות שתתייצב. בתיאבון.
Keyword עוגת טורט וניל וקצפת משגעת