עוגת טורט וניל וקצפת משגעת הכנתי ליום ההולדת של גור. הילד ביקש "עוגה גבוהה עם קצפת ותותים", הילד ביקש – הילד קיבל. הכנתי עוגת טורט שיצאה גבוהה ונהדרת.
הגובה של העוגה מאפשר ליצור שכבות של קרם ומילוי, מה שמעניק לעוגה טעם רך ועסיסי. גור לא אוהב בכלל עוגות שוקולד והוא דרש שהעוגה תהייה לבנה.
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם–
האינסטגרם של סוויטדולי
בדרך כלל אני משתמשת בשש ביצים לעוגת טורט, הפעם החלטתי ללכת על שבע ביצים בשביל להיות בטוחה שהעוגה תהייה גבוהה מספיק. יצאה נפלאה.
השתמשתי בתבנית 24 ושמתי ניירות אפיה מסביב כדי שהעוגה תוכל לתפוח בשעת האפייה.
הנה העוגה דקה לפני שיצאה מהתנור.
עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו71 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בעבר הכנתי עוגת טורט גבוהה ויש לי סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך מכינים
גור מאד אוהב תותים, על העוגה פיזרתי תותים ואוכמניות ופיזרתי אבקת סוכר מעל, מה שיצא "אפקט שלג" על העוגה. תנסו – הילדים התרשמו מאד.
העוגה רכה ואוורירית ולא הרטבתי אותה בין השכבות. שלוש שכבות של קצפת בין הפרוסות.
והרבה קצפת. אני השתמשתי בשתי קצפות גם למילוי וגם לציפוי העוגה
מתנה מיוחדת לחג
כל מוצרי החנות כאן
החנות של דולי – סוויט שופ
עוגת טורט וניל וקצפת משגעת

עוגת טורט וניל וקצפת משגעת
סוויט דוליIngredients
- 7 ביצים
- כוס וחצי סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 1 כוס חלב
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
לציפווי
- 500 מל שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר
Instructions
- מוציאים את הביצים כמה שעות לפני הכנת העוגה, טמפרטורת החדר עושה להן טוב
- מפרידים בין החלמונים לחלמונים
- שמים את החלבונים, הלבנים, בקערת מיקסר ומפעילים, נותנים למיקסר לעבוד על מהירות גבוהה כשלוש ארבע דקות בלי להוסיף שום דבר לקצף הביצים
- רק אחרי שהקצף תפח מתחילים להוסיף את סוכר הוניל וכוס סוכר כל פעם כף
- קצף הביצים יהיה יציב וחזק
- את קצף הביצים מעבירים לקערה ושמים בקערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר לקצף בהיר ותפוח
- מוסיפים את השמן ומערבבים, מוסיפים את החלב ומערבבים
- מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה
- מוסיפים לבלילה של החלמונים - הצהובים - שתי כפות גדושות חלבונים מוקצפים ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את יתר בלילת החלבונים לבלילת החלמונים ומערבבים הכל ביחד
- משמנים תבנית, שמים נייר אפייה מסביב, משמנים את הנייר
- לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות מכניסים את העוגה
- אופים כשעה, שימו לב תסתכלו עליה וגם אם היא נראית להם גבוהה ותפוחה,
- תפתחו את התנור, תזיזו אותה קצת. אם היא רועדת מלמעלה סימן שהיא עדיין לא מוכנה.
- כשהעוגה מוכנה מוציאים ומקררים
- פורסים את העוגה, ככה שיהיו לנו שלוש שכבות
- מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. על כל שכבה שמים שכבת קצפת ומניחים עליה עוד שכבת עוגה
- ככה מכינים את כל העוגה ומצפים אותה מסביב בקצפת, ומקשטים בזילוף מסביב
- מוסיפים תותים אוכמניות ואבקת סוכר מעל ולמקרר לכמה שעות שתתייצב. בתיאבון.