Go Back Email Link
עוגת לימון פרווה עוגת הקסם

עוגת לימון פרווה עוגת הקסם

סוויט דולי
עוגת לימון רכה ונהדרת טעימה ורכה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לעוגות פרווה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • רבע כוס לימון סחוט
  • 125 גרם נטורינה רכה עד מומסת
  • 115 גרם קמח תופח - 3/4 כוס
  • 1 כוס מים
  • כף גרידת לימון
  • 2 כפות אבקת סוכר - לפיזור על העוגה

Instructions
 

מחממים תנור ל- 160 מעלות

  • להפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים
  • להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר ולהוסיף את סוכר הוניל
  • לאחר שהקצף תפח להוציא את החלבונים ולהעביר לצלחת אחרת
  • באותה קערת מיקסר להוסיף את החלמונים, חצי כוס סוכר, נטורינה ולהקציף
  • באותה קערה (כן-כן הקערה מלוכלכת בחלבונים אין שום בעיה תמשיכו לעבוד)
  • להקציף את התערובת עד שנעשית בלילה אחידה לעצור את המיקסר
  • להוסיף את מיץ הלימון, גרידת לימון, מים ושני סיבובים במיקסר, עוצרים
  • מוסיפים את הקמח ונותנים להכל להתערבל לאט לאט
  • עוצרים את פעולת המיקסר אוספים את הקמח שנשאר על הדפנות מכניסים לעיסה ועוד סיבוב במיקסר.
  • בשלב הזה מוסיפים את החלבונים שהקצפנו אבל בשלוש פעמים לא בבת אחת, המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית.
  • מוסיפים שליש חלבונים עוצרים נותנים למיקסר להסתובב לאט מוסיפים עוד פעם עד שהכל בתוך המיקסר.
  • משמנים תבנית ומעבירים את הבלילה לתבנית
  • לתנור שחומם מראש ל - 160 מעלות מכניסים את העוגה
  • אופים כארבעים עד חמישים דקות עד שהעוגה משחימה למעלה
  • בתוכה המירקם עדיין רך אני מזכירה
  • מכניסים קיסם לבדיקה, אם הוא יוצא יבש אבל מבריק אתם יכולים להוציא את העוגה
  • מוציאים את העוגה מהתנור, נותנים לה לעמוד בחוץ
  • אני שמרתי לילה במקרר ולמחרת הוצאתי וכל היום עמדה בחוץ - טעמה השתבח!
  • זאת עוגה ששומרים בחוץ כי היא רכה ונהדרת.
Keyword עוגת לימון פרווה עוגת הקסם