עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות
סוויט דולי
עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות, עוגת שוקולד חלומית רכה ועסיסית עם גאנש שוקולד מוקצף וקצפת להשלמת החגיגה בפה
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 4 hours hrs
Total Time 4 hours hrs 30 minutes mins
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה בלי מלח
- 200 גרם שוקולד מריר
- 11/2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית אבקת וניל
- 1/2 כוס מים רותחים
לשכבה 2
- 1 שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/2 קופסא (נוספת) שמנת מתוקה עבור ההקצפה
לשכבה 3
- 1 שמנת מתוקה + חצי חבילה שמנת מתוקה שנשארה מהשכבה השניה
- 3 כפות סוכר
לחמם תנור ל – 180 מעלות.
להקציף את הביצים עם הסוכר והוניל עד לקבלת קצף לבן ותפוח
להמיס במיקרו החמאה עם השוקולד המריר
להוסיף לקערת הביצים את השוקולד המומס ולהקציף במהירות בינונית עד שיש עיסה אחידה.
לערבב הקמח עם הסודה לשתיה ובמהירות איטית להוסיף הקמח כדי שהקמח לא יעוף לצדדים אחרי שהקמח נטמע היטב להוסיף את המים הרותחים (כן-כן מים רותחים) לעוד סיבוב או שניים ולסגור המיקסר.
לשמן תבנית 24, להעביר העיסה לתבנית ולאפות כ –30- 35 דקות בחום 180 מעלות ובבקשה לבדוק שהעוגה לא מתקשה יתר על המידה ולהוציא.
לקרר העוגה כשעתיים לפחות.
הכנת שכבה שניה:
שמנת מתוקה אחת ליצוק לסיר קטן ולהביא לרתיחה. לשים לב, השמנת עולה על גדותיה במהירות. תעמדו לידה תשמרו עליה.אחרי שהשמנת רתחה לכבות האש.
להכניס לשמנת 200 ג’ שוקולד מריר ולחכות רבע שעה עשרים דקות בלי לערבב.אחרי רבע שעה עשרים דקות לערבב, הכל נמס ונעשה גאנש נהדר. לשים במקרר לפחות 4-5 שעות שיתקרר.
הכנת/הקצפת הגאנש והקצפת.
לקערת מיקסר מעבירים את הגאנש שוקולד (שהוצאנו מהמקרר) עם חצי קופסה נוספת של שמנת מתוקה ו-3 כפיות סוכר. מקציפים לקרם יציב.
מקציפים שמנת מתוקה אחת עם השארית של השמנת המתוקה שנשארה מהשכבה השניה עם 3 כפיות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
Keyword עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות