עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות

עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות, עוגת שוקולד חלומית רכה ועסיסית עם גאנש שוקולד מוקצף וקצפת להשלמת החגיגה בפה

שתף
הדפסה
עוגת שוקולד חלומית רכה ועסיסית עם גאנש שוקולד מוקצף וקצפת להשלמת החגיגה בפה
מה צריך

 מה צריך בשביל עוגת מוס שוקולד  בשלוש שכבות?

3 ביצים
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה בלי מלח
200 גרם שוקולד מריר
1.5 כוס קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
כפית אבקת וניל
חצי כוס מים רותחים

 לשכבה 2
1שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
חצי קופסה (נוספת) שמנת מתוקה עבור ההקצפה

 לשכבה 3

1 שמנת מתוקה+חצי שמנת מתוקה שנשארה מהשכבה השניה
3 כפיות סוכר

סוויט טיפ

העוגה מורכבת משלוש שכבות:
שכבה ראשונה עוגת שוקולד-בראוניז,
שכבה שניה גאנש מוקצף עם שוקולד,
שכבה אחרונה קישוט בקצפת.
אפשר להכין את העוגה והגאנש יום לפני ואז שלב הרכבת העוגה הופכת לקלי קלות.

מה צריך

 מה צריך בשביל עוגת מוס שוקולד  בשלוש שכבות?

3 ביצים
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה בלי מלח
200 גרם שוקולד מריר
1.5 כוס קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
כפית אבקת וניל
חצי כוס מים רותחים

 לשכבה 2
1שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
חצי קופסה (נוספת) שמנת מתוקה עבור ההקצפה

 לשכבה 3

1 שמנת מתוקה+חצי שמנת מתוקה שנשארה מהשכבה השניה
3 כפיות סוכר

סוויט טיפ

העוגה מורכבת משלוש שכבות:
שכבה ראשונה עוגת שוקולד-בראוניז,
שכבה שניה גאנש מוקצף עם שוקולד,
שכבה אחרונה קישוט בקצפת.
אפשר להכין את העוגה והגאנש יום לפני ואז שלב הרכבת העוגה הופכת לקלי קלות.

עוגת שוקולד חלומית רכה ועסיסית עם גאנש שוקולד מוקצף וקצפת להשלמת החגיגה בפה

עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות מגיעה למי שעמדה בגבורה במסע הטרטורים באיקאה והיא שהביאה את זה על עצמה.

“אימוש, אם אתם כבר באיקאה תלכי למחלקת המטבחים ותקני לי רגליים לכוננית.”
נכון, אנחנו שוב באיקאה ואם הילדה ביקשה הילדה תקבל. ניגשתי למחלקת המטבחים ובקשתי רגליים לכוננית.
“כוננית למטבח?” מתקיל אותי המוכר
“אל תשאל אותי שאלות קשות. הבת שלי אמרה לקנות רגליים שמונה סנטימטר בצבע כסף. זה מה שאני רוצה.”
“אוקי” אומר המוכר שואל לשמי מספר הטלפון שלי ואומר
”אני נותן לך טופס הזמנה, את משלמת את זה בקופה בדרך, מקבלת סמס וביציאה לוקחת את הרגליים אוקי?”
מה יכול להיות יותר קל מזה? “אוקי” לוקחת הפתק ממשיכים להסתובב.
איך שהגענו לקופה הראשית בדיוק הסמס מגיע שכתוב בו שהרגליות שלי מחכות לי בקופה ביציאה.
“הגיע הסמס אני הולכת לקופה לקחת את הרגליים” אני מודיעה לבעלי
“תקחי איתך את פתק ההזמנה”
“את מה?” אני שואלת כאילו לא היינו לפני חצי שעה במחלקה
“את פתק ההזמנה. זה שהם נתנו לך. הקבלה ששילמתי”
“מאיפה אני יודעת איפה הקבלה?” אני עוד בשלב ההיתממות
“אני נתתי לך אותה”
“אתה לא נתת לי שום דבר!” אני עוברת לשלב ההתקפה.
אני אעשה לכם את זה קצר, שעה! שעה וחצי עד שיצאנו משם עם הרגליות.

את עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות הכנתי לכבוד יום הולדת.
ראשית מכינים עוגת שוקולד עליה תהייה שכבת מוס ומעל שכבת קצפת.

אם אתם מעוניינים בעוד עוגות שוקולד תוכלו  למצוא כאן – מתכונים לעוגת שוקולד

ומתכונים לקינוחים מושחתים תמצאו כאן – מתכונים לקינוחים מושחתים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות

עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות

 

עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות

עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות

סוויט דולי
עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות, עוגת שוקולד חלומית רכה ועסיסית עם גאנש שוקולד מוקצף וקצפת להשלמת החגיגה בפה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 4 hours
Total Time 4 hours 30 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה בלי מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 11/2 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית אבקת וניל
  • 1/2 כוס מים רותחים

 לשכבה 2

  • 1 שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 קופסא (נוספת) שמנת מתוקה עבור ההקצפה

 לשכבה 3

  • 1 שמנת מתוקה + חצי חבילה שמנת מתוקה שנשארה מהשכבה השניה
  • 3 כפות סוכר

Instructions
 

  • לחמם תנור ל – 180 מעלות.
  • להקציף את הביצים עם הסוכר והוניל עד לקבלת קצף לבן ותפוח
  • להמיס במיקרו החמאה עם השוקולד המריר
  • להוסיף לקערת הביצים את השוקולד המומס ולהקציף במהירות בינונית עד שיש עיסה אחידה.
  • לערבב הקמח עם הסודה לשתיה ובמהירות איטית להוסיף הקמח כדי שהקמח לא יעוף לצדדים אחרי שהקמח נטמע היטב להוסיף את המים הרותחים (כן-כן מים רותחים) לעוד סיבוב או שניים ולסגור המיקסר.
  • לשמן תבנית 24, להעביר העיסה לתבנית ולאפות כ –30- 35 דקות בחום 180 מעלות ובבקשה לבדוק שהעוגה לא מתקשה יתר על המידה ולהוציא.
  • לקרר העוגה כשעתיים לפחות.

 הכנת שכבה שניה:

  • שמנת מתוקה אחת ליצוק לסיר קטן ולהביא לרתיחה. לשים לב, השמנת עולה על גדותיה במהירות. תעמדו לידה תשמרו עליה.אחרי שהשמנת רתחה לכבות האש.
  • להכניס לשמנת  200 ג’ שוקולד מריר ולחכות רבע שעה עשרים דקות בלי לערבב.אחרי רבע שעה עשרים דקות לערבב, הכל נמס ונעשה גאנש נהדר. לשים במקרר לפחות 4-5 שעות שיתקרר.

הכנת/הקצפת הגאנש והקצפת.

  • לקערת מיקסר מעבירים את הגאנש שוקולד (שהוצאנו מהמקרר) עם חצי קופסה נוספת של שמנת מתוקה ו-3  כפיות סוכר. מקציפים לקרם יציב.
  • מקציפים שמנת מתוקה אחת עם השארית של השמנת המתוקה שנשארה מהשכבה השניה עם 3 כפיות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

 הרכבת העוגה:

  • על עוגת הבראוניז מורחים את קרם הגאנש המוקצף. אין צורך להרטיב את העוגה היא מספיק עסיסית ונימוחה.
  • עם הקצפת הלבנה מעטרים את העוגה.
Keyword עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות

סוויט טיפ:

העוגה מורכבת משלוש שכבות:
שכבה ראשונה עוגת שוקולד-בראוניז,
שכבה שניה גאנש מוקצף עם שוקולד,
שכבה אחרונה קישוט בקצפת.
אפשר להכין את העוגה והגאנש יום לפני ואז שלב הרכבת העוגה הופכת לקלי קלות.

 מה צריך בשביל עוגת מוס שוקולד  בשלוש שכבות?

3 ביצים
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה בלי מלח
200 גרם שוקולד מריר
1.5 כוס קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
כפית אבקת וניל
חצי כוס מים רותחים

 לשכבה 2
1שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
חצי קופסה (נוספת) שמנת מתוקה עבור ההקצפה

 לשכבה 3

1 שמנת מתוקה+חצי שמנת מתוקה שנשארה מהשכבה השניה
3 כפיות סוכר

איך מכינים עוגת מוס שוקולד בשלוש שכבות?

לחמם תנור ל – 180 מעלות.
להקציף את הביצים עם הסוכר והוניל עד לקבלת קצף לבן ותפוח
להמיס במיקרו החמאה עם השוקולד המריר
להוסיף לקערת הביצים את השוקולד המומס ולהקציף במהירות בינונית עד שיש עיסה אחידה.
לערבב הקמח עם הסודה לשתיה ובמהירות איטית להוסיף הקמח כדי שהקמח לא יעוף לצדדים
אחרי שהקמח נטמע היטב להוסיף את המים הרותחים (כן-כן מים רותחים) לעוד סיבוב או שניים ולסגור המיקסר.
לשמן תבנית 24, להעביר העיסה לתבנית ולאפות כ –30- 35 דקות בחום 180 מעלות
ובבקשה לבדוק שהעוגה לא מתקשה יתר על המידה ולהוציא.

 לקרר העוגה כשעתיים לפחות.

 הכנת שכבה שניה:
שמנת מתוקה אחת ליצוק לסיר קטן ולהביא לרתיחה.
לשים לב, השמנת עולה על גדותיה במהירות. תעמדו לידה תשמרו עליה.
אחרי שהשמנת רתחה לכבות האש. להכניס לשמנת  200 ג’ שוקולד מריר ולחכות רבע שעה עשרים דקות בלי לערבב.
אחרי רבע שעה עשרים דקות לערבב, הכל נמס ונעשה גאנש נהדר. לשים במקרר לפחות 4-5 שעות שיתקרר.

 הכנת/הקצפת הגאנש והקצפת.

לקערת מיקסר מעבירים את הגאנש שוקולד (שהוצאנו מהמקרר) עם חצי קופסה נוספת של שמנת מתוקה ו-3  כפיות סוכר. מקציפים לקרם יציב.
מקציפים שמנת מתוקה אחת עם השארית של השמנת המתוקה שנשארה מהשכבה השניה עם 3 כפיות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

 הרכבת העוגה:

על עוגת הבראוניז מורחים את קרם הגאנש המוקצף. אין צורך להרטיב את העוגה היא מספיק עסיסית ונימוחה.
עם הקצפת הלבנה מעטרים את העוגה.

 תהנו!

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים