Go Back Email Link
עוגת מוס שוקולד ותחתית שוקולד צ'יפס

עוגת מוס שוקולד ותחתית שוקולד צ'יפס

סוויט דולי
עוגת מוס שוקולד ותחתית שוקולד צ'יפס, עוגת מוס חלומית
Prep Time 40 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 55 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

תחתית עוגיות שוקולד צ'יפס

  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר/חלב
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • חצי כוס קורנפלור

שכבת מוס שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 500 מל שמנת מתוקה
  • חצי כוס סוכר

שכבת קצפת

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 3 כפיות סוכר

Instructions
 

  • שלב ראשון, מכינים מראש, כדי שיהיה יותר קל, מכינים את הגאנש שלנו שיהפוך למוס
  • יוצקים שמנת מתוקה לסיר ומביאים לרתיחה. אחרי שהשמנת רתחה, סוגרים את האש.
  • מוסיפים שוקולד מריר וסוכר נותנים לעיסה לעמוד כמה דקות ומערבבים לבלילה אחידה וכהה.
  • כשהבלילה כהה מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות

הכנת שכבת הבסיס

  • שמים במיקסר סוכר וחמאה ומערבבים למחית אחידה
  • מוסיפים את הביצים ומערבבים הכל ביחד
  • מוסיפים את הקמח, קורנפלור ואת השוקולד צ'יפס ומערבבים למחית אחידה
  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה
  • משטחים את הבלילה בתוך התבנית, אפשר להיעזר בתחתית של כוס ליצור שכבה אחידה
  • כשהתנור חם, מכניסים את התבנית לתנור לחום של 180 מעלות ואופים כעשרים דקות
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים

שכבת מוס שוקולד

  • בשכבת הקצפת יש כמות ל-2 שמנת מתוקה. עם שמנת מתוקה אחת נכין את הגאנש. אחרי שנקרר את הגאנש נקציף את הגאנש הקר עם שמנת מתוקה נוספת.
  • מוציאים מהמקרר את הגאנש שלנו ומעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים עוד שמנת מתוקה ומקציפים ביחד למוס אוורירי.
  • יוצקים את המוס שלנו על תחתית העוגיות שוקולד צ'יפס ושמים בינתיים במקרר
  • מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר לקצפת אוורירית. מצפים את העוגה, מכסים בנילון נצמד.
  • מעבירים למקרר לכמה שעות שהעוגה תתייצב ותספוג טעמים. נהדרת!
  • לפני ההגשה מגרדים מעל שוקולד לקישוט.
Keyword עוגת מוס שוקולד ותחתית שוקולד צ'יפס