עוגת מוס שוקולד ותחתית שוקולד צ'יפס, עוגת מוס נהדרת לקיץ. בכל ביס טועמים גם מתחתית עוגיות השוקולד צ'יפס וגם ביס של מוס, מעל שכבת קצפת אוורירית, יופי של עוגת מוס לקיץ.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
אסף, בן הזקונים שלנו הוא ילד שלישי שעברתי את כל המלחמות של גידול הילדים עם אחיותיו. לגידול ילד שלישי מגיעים נינוחים יותר ובטוחים יותר. אף פעם לא הייתי אמא מלחיצה שדוחפת לציונים גבוהים וברוך השם יש שלושה ילדים עם תארים ומצטיינים.
כשאסף למד בתיכון, וקבל מבחן השיחה התנהלה בערך כך:
"אמא, קבלתי במבחן 50"
"50 יותר טוב משלושים, כל הכבוד קוקלו" ובזה הסתיים העניין. לא הטפות מוסר, לא הערות, קיבלתי את המציאות כמו שהיא והילד אף פעם לא שיקר לי כי ידע מה מצפה לו.
ברור שהיו גם כאלה
"אמא, קבלתי במבחן 70"
"70 יותר טוב מחמישים" ושלא תטעו היו הרבה כלא "אימוש קבלתי 90 במבחן"
"פנטסטי! 90 הרבה יותר טוב מ 70"
ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כי העוגה שלנו היא לא פחות ממאה אחוז טעמים בפה! שכבת עוגיות, מוס שוקולד ומעל שכבת קצפת חלומית! עוגת מוס נהדרת, תענוג עם כל ביס.
מכינים את תחתית העוגה, אופים, מכינים שכבת מוס מצפים את העוגה, שכבת קצפת ויש לכם עוגת מוס נהדרת.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
ורוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו61 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים לעוגות שוקולד?
מתכונים לעוגות שוקולד
תרסיס שמן עם הנחה למיכל השני. קונים אחד לשמן אחד לחומץ או
אחד לנו ואחד לילדים.

עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
עוגה מוס של תענוגות, קלה להכנה ונהדרת
עוגת מוס שוקולד ותחתית שוקולד צ'יפס
עוגת מוס שוקולד ותחתית שוקולד צ'יפס
סוויט דוליIngredients
תחתית עוגיות שוקולד צ'יפס
- 50 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר חום
- 3 ביצים
- 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר/חלב
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- חצי כוס קורנפלור
שכבת מוס שוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר
- 500 מל שמנת מתוקה
- חצי כוס סוכר
שכבת קצפת
- 250 מל שמנת מתוקה
- 3 כפיות סוכר
Instructions
- שלב ראשון, מכינים מראש, כדי שיהיה יותר קל, מכינים את הגאנש שלנו שיהפוך למוס
- יוצקים שמנת מתוקה לסיר ומביאים לרתיחה. אחרי שהשמנת רתחה, סוגרים את האש.
- מוסיפים שוקולד מריר וסוכר נותנים לעיסה לעמוד כמה דקות ומערבבים לבלילה אחידה וכהה.
- כשהבלילה כהה מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות
הכנת שכבת הבסיס
- שמים במיקסר סוכר וחמאה ומערבבים למחית אחידה
- מוסיפים את הביצים ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את הקמח, קורנפלור ואת השוקולד צ'יפס ומערבבים למחית אחידה
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה
- משטחים את הבלילה בתוך התבנית, אפשר להיעזר בתחתית של כוס ליצור שכבה אחידה
- כשהתנור חם, מכניסים את התבנית לתנור לחום של 180 מעלות ואופים כעשרים דקות
- מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים
שכבת מוס שוקולד
- בשכבת הקצפת יש כמות ל-2 שמנת מתוקה. עם שמנת מתוקה אחת נכין את הגאנש. אחרי שנקרר את הגאנש נקציף את הגאנש הקר עם שמנת מתוקה נוספת.
- מוציאים מהמקרר את הגאנש שלנו ומעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים עוד שמנת מתוקה ומקציפים ביחד למוס אוורירי.
- יוצקים את המוס שלנו על תחתית העוגיות שוקולד צ'יפס ושמים בינתיים במקרר
- מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר לקצפת אוורירית. מצפים את העוגה, מכסים בנילון נצמד.
- מעבירים למקרר לכמה שעות שהעוגה תתייצב ותספוג טעמים. נהדרת!
- לפני ההגשה מגרדים מעל שוקולד לקישוט.