Go Back Email Link
עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד חגיגית

סוויט דולי
עוגת מוס שוקולד חגיגית , עוגה קרה ללא אפייה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 חבילות עוגיות מצופות שוקולד
  • 50 גרם חמאה
  • 4 שמנת מתוקה - סה"כ 1000 מל
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שוקולד עם צימוקים ואגוזים
  • 5 כפות סוכר

Instructions
 

  • ראשית מכינים את המוס:
  • שמים בסיר קטן 2 שמנת מתוקה ואת כל כמות השוקולדים
  • מתחילים לערבב על אש קטנה עד שהשוקולדים נמסים
  • אין צורך להביא לרתיחה רק שהעיסה תהיה אחידה
  • אפשרות נוספת – לשים השמנת והשוקולדים במיקרו ולחמם בפולסים קצרים עד שהנוזל אחיד.
  • ברגע שהכל נהפך לנוזל, להעביר את הסיר למקרר לפחות ל-4 שעות עד שיתקרר היטב.
  • הצימוקים והאגוזים יישארו שלמים והם יוסיפו טעם מופלא למוס
  • בחבילות העוגיות נשתמש אחת לעיטור מסביב לתבנית והשניה לתחתית העוגה
  • חבילה אחת של העוגיות מרסקים במעבד מזון או עם פטיש בתוך שקית ניילון
  • מוסיפים את החמאה לפירורי העוגיות ומערבבים הכל ביחד
  • מרפדים את תחתית התבנית ומעט בצדדים עם פירורי העוגיות
  • מסדרים את חבילת העוגיות השנייה מסביב לתבנית
  • מוציאים מהמקרר את הגאנש שוקולד שהכנו ומקציפים במיקסר
  • לאט לאט להוסיף כוס נוספת של שמנת מתוקה ולהקציף עד לקבלת מוס
  • את המוס יש להעביר לתבנית עם פרורי העוגיות
  • כף אחרי כף בזהירות ובין העוגיות שעומדות מסביב למלא את התבנית במוס
  • לשים את התבנית עם המוס במקרר עד שנכין את הקצפת
  • מקציפים 1 שמנת מתוקה+הכוס שנשארה מהקופסה הקודמת ומקציפים עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה
  • מוציאים מהמקרר ועם כף שמים הקצפת על המוס, גבעות גבעות
  • אין צורך בצנטרים, מיותר. הקצפת עושה את עבודת הרושם גם ככה
  • לקרר לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה שהמרקמים יתמצקו
  • רק לפני ההגשה יש לפתוח את התבנית
  • כשפורסים את העוגה טעמי המוס מתערבבים עם העוגיות, עם הקצפת ואי אפשר להפסיק לאכול את העוגה.בתיאבון.
Keyword עוגת מוס שוקולד חגיגית במיוחד