עוגת מוס שוקולד חגיגית הכנתי לכבוד הצעת הנישואין של הנסיך שלי לאשתו לעתיד. לפני כשלושה שבועות הודיע לי הנסיך כי הוא מתכנן להציע לחברתו נישואין.
היא הציעה שיסעו לירושלים ביום שלישי שבוע למחרת וזה מבחינתו יום מושלם להצעת הנישואין, היא לא תעלה בדעתה שזה יקרה דווקא באותו היום.
מיד התגייסתי למשימה וביום שישי בבוקר הלכנו לחנות תכשיטים לבחור לנסיכה טבעת אירוסין. הסטודנט סקר את ארונות התצוגה והודיע "אין פה שום טבעת שמוצאת חן בעיני בואי נלך".
"רגע. בוא נדבר עם בעל החנות"
נגשנו לבעל החנות, הסברנו לו שאנחנו מחפשים טבעת אירוסין אבל לא מצאנו טבעת נאותה.
"מה שאתה רוצה, איך שאתה רוצה תגיד ואכין לך. מתי ההצעה?"
מזכירה לכם יום שישי 11 בבוקר.
"ביום שלישי"
"אה יופי, חבל שלא באת ביום רביעי" חייך בעל החנות
"אז לא תהיה טבעת?"
"בוודאי שתהיה"
והיתה.
ביום שלישי נסעו הזוג לירושלים, בהר הצופים עם קהל של תיירים הפתיע את הנסיכה ושלף טבעת.
התיירים מרוב התרגשות מחאו כפיים וצעקו מזלטוב במבטא אמריקאי כבד ועד היום חלוקות הדעות, כי בגלל התרגשות של שני הצדדים, הכפיים של הקהל, וההלם והבכי של הכלה – לא זוכרים השניים אם היא בכלל ענתה לו,אבל זה ממש לא משנה כי תאריך לחתונה כבר יש.
כמובן שלאירוע חגיגי שכזה חייבים עוגה חגיגית במיוחד. הילד משוגע על שוקולד ולכן קבל עוגת מוס שוקולד חגיגית.
עוגת מוס קרה ללא ג'לטין וללא ביצים.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו87 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
עוגת מוס שוקולד חגיגית בנויה משלוש שכבות.
שכבה ראשונה – שכבת עוגיות טחונות
מעל התחתית שכבת עוגיות שמקיפות את העוגה מסביב
שכבה שניה מוס שוקולד
ושכבת קצפת לסיום.
העוגה מורכבת מעוגיות, מוס שוקולד וקצפת. נשתמש בשתי חבילות עוגיות. שיכבה ראשונה – עוגיות מרוסקות .
בחבילה העוגיות השנייה נשתמש בעוגיות כעיטור מסביב לתבנית. את מוס השוקולד נכין מ-2 שמנת מתוקה וכוס שמנת מתוקה נוספת.
מעל המוס שמנת מתוקה עם החצי השני של השמנת המתוקה שהשתמשנו במוס השוקולד.
לעיטור נשתמש בכדורי שוקולד קטנטנים.
את מוס השוקולד הכנתי עם שוקולד בטעמי צימוקים ואגוזים.
מוס השוקולד קבל נגיעות טעם הורסות!
עוד מתכונים לעוגות שוקולד תמצאו כאן
מתכונים לעוגות שוקולד
ומתכונים לעוגות חגיגיות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות יומולדת
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ובפינתנו אתן מרגשות אותי כשאתן מכינות את העוגה שלי – ווקשה(:
עוגת מוס שוקולד חגיגית
עוגת מוס שוקולד חגיגית
סוויט דוליIngredients
- 2 חבילות עוגיות מצופות שוקולד
- 50 גרם חמאה
- 4 שמנת מתוקה - סה"כ 1000 מל
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם שוקולד עם צימוקים ואגוזים
- 5 כפות סוכר
Instructions
- ראשית מכינים את המוס:
- שמים בסיר קטן 2 שמנת מתוקה ואת כל כמות השוקולדים
- מתחילים לערבב על אש קטנה עד שהשוקולדים נמסים
- אין צורך להביא לרתיחה רק שהעיסה תהיה אחידה
- אפשרות נוספת – לשים השמנת והשוקולדים במיקרו ולחמם בפולסים קצרים עד שהנוזל אחיד.
- ברגע שהכל נהפך לנוזל, להעביר את הסיר למקרר לפחות ל-4 שעות עד שיתקרר היטב.
- הצימוקים והאגוזים יישארו שלמים והם יוסיפו טעם מופלא למוס
- בחבילות העוגיות נשתמש אחת לעיטור מסביב לתבנית והשניה לתחתית העוגה
- חבילה אחת של העוגיות מרסקים במעבד מזון או עם פטיש בתוך שקית ניילון
- מוסיפים את החמאה לפירורי העוגיות ומערבבים הכל ביחד
- מרפדים את תחתית התבנית ומעט בצדדים עם פירורי העוגיות
- מסדרים את חבילת העוגיות השנייה מסביב לתבנית
- מוציאים מהמקרר את הגאנש שוקולד שהכנו ומקציפים במיקסר
- לאט לאט להוסיף כוס נוספת של שמנת מתוקה ולהקציף עד לקבלת מוס
- את המוס יש להעביר לתבנית עם פרורי העוגיות
- כף אחרי כף בזהירות ובין העוגיות שעומדות מסביב למלא את התבנית במוס
- לשים את התבנית עם המוס במקרר עד שנכין את הקצפת
- מקציפים 1 שמנת מתוקה+הכוס שנשארה מהקופסה הקודמת ומקציפים עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה
- מוציאים מהמקרר ועם כף שמים הקצפת על המוס, גבעות גבעות
- אין צורך בצנטרים, מיותר. הקצפת עושה את עבודת הרושם גם ככה
- לקרר לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה שהמרקמים יתמצקו
- רק לפני ההגשה יש לפתוח את התבנית
- כשפורסים את העוגה טעמי המוס מתערבבים עם העוגיות, עם הקצפת ואי אפשר להפסיק לאכול את העוגה.בתיאבון.
