עוגת מלבי ללא גלוטן כשרה לפסח
סוויט דולי
עוגת מלבי ללא גלוטן כשרה לפסח הקינוח המושלם שלכם לחג
Prep Time 40 minutes mins
Cook Time 6 hours hrs
Total Time 6 hours hrs 40 minutes mins
Course מתכונים לפסח
Cuisine מטבח ישראלי
בסיס
- 200 גרם קוקוס
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית צבע מאכל אדום
- 3 חלבונים
שכבת מלבי
- 2 כוסות חלב
- 250 מל שמנת מתוקה
- 1 מקל וניל או שקית סוכר וניל
- 3 כפות סוכר
- חצי כוס חלב
- 7 כפיות קורנפלור
- 1 כפית מי ורדים
רוטב מלבי
- 2 כפות תרכיז פטל
- 1 כפית מי ורדים
שכבת הקוקוס
שמים בקערה קוקוס, סוכר ומערבבים
מוסיפים את צבע המאכל ועם הידיים מערבבים עד שהקוקוס כולו נצבע בצבע אדום
מוסיפים את החלבונים ומערבבים לעיסה אחידה
מרפדים תבנית ומשטחים את העיסה עם הקוקוס בתבנית ויוצרים גם דפנות מקוקוס
עם כוסית דוחסים את שכבת הקוקוס לדפנות התבנית, מחליקים ומיישרים את התחתית
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים 20 דקות
אחרי שהקוקוס אפוי מוציאי םמהתנור ומקררים
שכבת המלבי
יוצקים לסיר חלב ושמנת מתוקה,מוסיפים את הסוכר ומי הורדים ומחממים
בחצי כוס חלב מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה
מחממים את הסיר ומוסיפים את הקורנפלור לסיר עם החלב והשמנת ומערבבים כל הזמן
מערבבים כל הזמן על אש נמוכה בינונית שלא יהיו גושים ועד שהמלבי ממש מסמיך
כשהמלבי מסמיך, מורידים מהאש, מקררים קצת שלא יהיה רותח
יוצקים את המלבי לתבנית עם הקוקוס, מיישרים, מכסים בניילון נצמד ולמקרר לילה לפחות
שכבת פיסטוקים
קולים את הפיסטוקים על מחבת עד שהם מוכנים, מרסקים את חלקם
כשהעוגה קרה, מפזרים על העוגה את הפיסטוקים
שכבת סירופ
מערבבים את סירופ הפטל עם מי הורדים ויוצקים מסביב לעוגה
מכסים את העוגה, שמים במקרר ומחכים שהאורחים יבואו ויתפעלו מהעוגה. חג שמח!
Keyword עוגת מלבי ללא גלוטן כשרה לפסח