Go Back Email Link
 עוגת מנגו לסוף הקיץ

עוגת מנגו לסוף הקיץ

סוויט דולי
עוגת מנגו עוגת ספוג עסיסית ונפלאה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית סוכר וניל
  • 1 כוס קמח תופח

שכבת הקצפת

  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 3 יחידות מנגו קלופים ופרוסים לפרוסות

Instructions
 

  • מחממים תנור ל – 180 מעלות ומכינים את עוגת הספוג.
  • להקציף את החלבונים במהירות בינונית כעשר דקות להעביר למהיר ולהקציף עד
  • שהחלבונים מקבלים נפח.
  • להוסיף את הסוכר בזמן ההקצפה, כל פעם כף כדי שמרקם החלבונים לא יהרס.
  • כשמוכן, להניח בצד.
  • לערבב בקערה נפרדת את החלמונים עם הוניל, השמן והחלב.
  • להוסיף כף או שתיים מהחלבונים לקערת החלמונים ולערבב כדי שהחלבונים
  • המעורבבים יהיו מעט סמיכים.
  • להעביר התערובת לקערת החלבונים ולערבב בעדינות.
  • להוסיף הקמח לערבב בתנועות קיפול עד שהקמח יעלם.
  • משמנים תבנית בחמאה, יוצקים הבלילה לתבנית מס’ 24 ואופים כשעה.
  • יש לקרר העוגה.
  • אני השתמשתי רק במחצית מהעוגה. חציתי לשניים באמצע והשתמשתי רק בתחתית
  • אחת.
  • אני הכנתי את העוגה יום לפני ולכן הרכבת העוגה לקחה פחות זמן.
  • שכבת הקצפת:
  • בקערת מקסר לשים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל ולהקציף עד לקבלת
  • קצפת.
  • שלב הרכבת העוגה:
  • על שכבת הבסיס יש למרוח את הקצפת המוכנה.
  • את פרוסות המנגו יש להניח על העוגה מהחוץ כלפי פנים
  • שפרוסות המנגו חופפות אחת את השניה. כשהעיגול מתחיל לקטון יש לשים פרוסות
  • עדינות וקטנות.
  • העוגה זכתה להצלחה אדירה.
  • היא רכה, נימוחה ועם הקצפת והמנגו פשוט מושלמת. תהנו!
Keyword עוגת מנגו לסוף הקיץ