Go Back Email Link
עוגת סברינה נוסטלגית

עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה

סוויט דולי
עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה בטעם של פעם
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 ביצים
  • 6 כפות סוכר
  • 6 כפות פירורי לחם

שכבת הרוטב

  • אחד וחצי כוס מים
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית ברנדי
  • 1 כפית רום אדום

שכבת קצפת

  • 500 מל שמנת מתוקה
  • 6 כפיות סוכר

גירסה לפסח

  • 6 כפות קמח מצה במקום פירורי לחם

Instructions
 

  • מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  • מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב וחזק
  • כשהקצף מתחיל להיות לבן להוסיף את הסוכר כף אחרי כף עד שקצף החלבונים גבוה ויציב.
  • את ששת החלמונים מערבבים עם מזלג ומוסיפים לקצף החלבונים
  • (בעברית פשוטה מוסיפים את הצהובים ללבנים)
  • מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים בתנועת קיפול לאט
  • משמנים תבנית 24 ויוצקים התערובת לתוכה
  • בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים בערך כארבעים דקות עד שהעוגה נעשית חומה.
  • לאחר שנאפתה מקררים בחוץ
  • מכינים את הרוטב:
  • שמים בסיר על האש את המים עם הסוכר הברנדי והרום ומחממים עד שהסוכר נמס. מקררים.
  • מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
  • כשהעוגה קרה ניתן לחצות אותה באמצע ועם כף להספיג את הרוטב בעוגה
  • להרטיב אותה היטב ולמרוח שכבת קצפת
  • על שכבת הקצפת להניח את החצי השני של העוגה
  • להספיג שוב העוגה עם המון רוטב ולקשט מלמעלה עם קצפת
  • הנוסטלגי ביותר הוא כמובן לקשט עם דובדבנים
  • אבל גם קישוטי שוקולד יכולים להיות מעניינים. בתיאבון!
Keyword עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה