עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה

מהיום אמרו סברינה נוסטלגית שש שש שש. שש ביצים,שש כפות סוכר ושש כפות פירורי לחם.

שתף
הדפסה
עוגת סברינה נוסטלגית
מה צריך

6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות פירורי לחם – בפסח 6 כפות פירורי מצה

לשכבת הרוטב:
1.5 כוס מים
2 כפיות סוכר
1 כפית ברנדי
1 כפית רום אדום

שכבת הקצפת
2 שמנת מתוקה
6 כפיות סוכר

סוויט טיפ

 

 

מה צריך

6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות פירורי לחם – בפסח 6 כפות פירורי מצה

לשכבת הרוטב:
1.5 כוס מים
2 כפיות סוכר
1 כפית ברנדי
1 כפית רום אדום

שכבת הקצפת
2 שמנת מתוקה
6 כפיות סוכר

סוויט טיפ

 

 

עוגת סברינה נוסטלגית

עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה' סברינה היא עוגה נוסטלגית.

כשהייתי קטנה, הסברינה היתה פסגת חלומותי. כשהייתי קטנה אחרי זריקה או משהו טראומתי, זוכרת אותי ישובה בבית קפה עם אמא שלי, ילדה קטנה עם השולחן זכוכית שגבוה ממני,
נועצת את הכפית בהררי הקצפת עם העוגה הספוגה בטעמים – כן. זכרונות של ילדות.

תודה לציפי לוי הנהדרת שלקחה אותי שנים אחרונית, הזכירה לי את העוגה וגם נתנה לנו מתכון.

עוגת סברינה היא הרבה יותר מעוגה. היא מסע בזמן לטעמים של פעם, היא חיבוק חם של נוסטלגיה והיא הכי  טעם של פעם.

טעם בלתי נשכח: הטעם העשיר והרטוב של העוגה, בשילוב עם הסירופ המתוק והקצפת הקלה, יוצרים חגיגה של טעמים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה.

נוסטלגיה צרופה: עוגת סברינה מעוררת זיכרונות מתוקים מילדות, מחגיגות משפחתיות ומבילויים בבית קפה.

סוויט טיפ:
אני חציתי את העוגה באמצע ולכן השתמשתי ביותר משמנת מתוקה אחת.
אם תחליטו שאתם שמים קצפת רק למעלה מספיק שמנת מתוקה אחת בלבד.
הטריק בעוגה הוא להספיג את העוגה עם הרוטב היטב!

גירסת פסח:
העוגה נפלאה לפסח כי במקום פירורי הלחם שמים פירורי קמח מצה.

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו52 כאן – מתכונים לווטצ'אפ


מתכון לעוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה

לעוד מתכונים לעוגות בחושות קלות להכנה רק ללחוץ כאן
מתכונים לעוגות בחושות

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

ובפינה הכי אהובה עלי אתן משמחות אותי עם תמונות של העוגה ווקשה(:

סברינה

מתכון לעוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה

עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה

 

עוגת סברינה נוסטלגית

עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה

סוויט דולי
עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה בטעם של פעם
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 ביצים
  • 6 כפות סוכר
  • 6 כפות פירורי לחם

שכבת הרוטב

  • אחד וחצי כוס מים
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית ברנדי
  • 1 כפית רום אדום

שכבת קצפת

  • 500 מל שמנת מתוקה
  • 6 כפיות סוכר

גירסה לפסח

  • 6 כפות קמח מצה במקום פירורי לחם

Instructions
 

  • מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  • מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב וחזק
  • כשהקצף מתחיל להיות לבן להוסיף את הסוכר כף אחרי כף עד שקצף החלבונים גבוה ויציב.
  • את ששת החלמונים מערבבים עם מזלג ומוסיפים לקצף החלבונים
  • (בעברית פשוטה מוסיפים את הצהובים ללבנים)
  • מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים בתנועת קיפול לאט
  • משמנים תבנית 24 ויוצקים התערובת לתוכה
  • בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים בערך כארבעים דקות עד שהעוגה נעשית חומה.
  • לאחר שנאפתה מקררים בחוץ
  • מכינים את הרוטב:
  • שמים בסיר על האש את המים עם הסוכר הברנדי והרום ומחממים עד שהסוכר נמס. מקררים.
  • מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
  • כשהעוגה קרה ניתן לחצות אותה באמצע ועם כף להספיג את הרוטב בעוגה
  • להרטיב אותה היטב ולמרוח שכבת קצפת
  • על שכבת הקצפת להניח את החצי השני של העוגה
  • להספיג שוב העוגה עם המון רוטב ולקשט מלמעלה עם קצפת
  • הנוסטלגי ביותר הוא כמובן לקשט עם דובדבנים
  • אבל גם קישוטי שוקולד יכולים להיות מעניינים. בתיאבון!
Keyword עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה

 

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים