עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה' סברינה היא עוגה נוסטלגית.
כשהייתי קטנה, הסברינה היתה פסגת חלומותי. כשהייתי קטנה אחרי זריקה או משהו טראומתי, זוכרת אותי ישובה בבית קפה עם אמא שלי, ילדה קטנה עם השולחן זכוכית שגבוה ממני,
נועצת את הכפית בהררי הקצפת עם העוגה הספוגה בטעמים – כן. זכרונות של ילדות.
תודה לציפי לוי הנהדרת שלקחה אותי שנים אחרונית, הזכירה לי את העוגה וגם נתנה לנו מתכון.
עוגת סברינה היא הרבה יותר מעוגה. היא מסע בזמן לטעמים של פעם, היא חיבוק חם של נוסטלגיה והיא הכי טעם של פעם.
טעם בלתי נשכח: הטעם העשיר והרטוב של העוגה, בשילוב עם הסירופ המתוק והקצפת הקלה, יוצרים חגיגה של טעמים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה.
נוסטלגיה צרופה: עוגת סברינה מעוררת זיכרונות מתוקים מילדות, מחגיגות משפחתיות ומבילויים בבית קפה.
סוויט טיפ:
אני חציתי את העוגה באמצע ולכן השתמשתי ביותר משמנת מתוקה אחת.
אם תחליטו שאתם שמים קצפת רק למעלה מספיק שמנת מתוקה אחת בלבד.
הטריק בעוגה הוא להספיג את העוגה עם הרוטב היטב!
גירסת פסח:
העוגה נפלאה לפסח כי במקום פירורי הלחם שמים פירורי קמח מצה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו52 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
לעוד מתכונים לעוגות בחושות קלות להכנה רק ללחוץ כאן
מתכונים לעוגות בחושות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
ובפינה הכי אהובה עלי אתן משמחות אותי עם תמונות של העוגה ווקשה(:
עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה
עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה
סוויט דוליIngredients
- 6 ביצים
- 6 כפות סוכר
- 6 כפות פירורי לחם
שכבת הרוטב
- אחד וחצי כוס מים
- 2 כפיות סוכר
- 1 כפית ברנדי
- 1 כפית רום אדום
שכבת קצפת
- 500 מל שמנת מתוקה
- 6 כפיות סוכר
גירסה לפסח
- 6 כפות קמח מצה במקום פירורי לחם
Instructions
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
- מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב וחזק
- כשהקצף מתחיל להיות לבן להוסיף את הסוכר כף אחרי כף עד שקצף החלבונים גבוה ויציב.
- את ששת החלמונים מערבבים עם מזלג ומוסיפים לקצף החלבונים
- (בעברית פשוטה מוסיפים את הצהובים ללבנים)
- מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים בתנועת קיפול לאט
- משמנים תבנית 24 ויוצקים התערובת לתוכה
- בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים בערך כארבעים דקות עד שהעוגה נעשית חומה.
- לאחר שנאפתה מקררים בחוץ
- מכינים את הרוטב:
- שמים בסיר על האש את המים עם הסוכר הברנדי והרום ומחממים עד שהסוכר נמס. מקררים.
- מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
- כשהעוגה קרה ניתן לחצות אותה באמצע ועם כף להספיג את הרוטב בעוגה
- להרטיב אותה היטב ולמרוח שכבת קצפת
- על שכבת הקצפת להניח את החצי השני של העוגה
- להספיג שוב העוגה עם המון רוטב ולקשט מלמעלה עם קצפת
- הנוסטלגי ביותר הוא כמובן לקשט עם דובדבנים
- אבל גם קישוטי שוקולד יכולים להיות מעניינים. בתיאבון!

