שמים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל ומקציפים לקצף בהיר ואוורירי
כשהקצף תפוח מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרזיף את השמן
ממשיכים להוסיף באיטיות את השמנת המתוקה
סוגרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, סולת, קוקוס, אבקת אפייה ועל מהירות איטית מפעילים את המיקסר כדי שלא הכל יעוף לצדדים
בוחשים הכל ביחד לבלילה אחידה
משמנים תבנית ומעבירים את הבלילה לתבנית
מפזרים על הבלילה מעל את השקדים המולבנים
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית אופים כארבעים דקות עד שהעוגה משחימה
בודקים עם קיסם אם העוגה יבשה ומוציאים מהתנור
בינתיים מכינים סירופ סוכר
שמים בסיר מים, סוכר, סוכר וניל ולימון ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים שלוש ארבע דקות על אש נמוכה וסוגרים
מקררים את הרוטב.
תלמדו את השיטה - עוגה חמה רוטב קר.
יוצקים את הרוטב על העוגה החמה ולא שוכחים אף טיפה.
נותנים לעוגה לעמוד כמה שעות ולספוג את הטעמים. נפלאה בטעמה!