Go Back Email Link
עוגת סולת וקוקוס בטעם של פעם

עוגת סולת וקוקוס בטעם של פעם

סוויט דולי
עוגת סולת וקוקוס בטעם של פעם עוגה בחושה בקערה אחת
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 48 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

סירופ סוכר

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט

Instructions
 

  • שמים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל ומקציפים לקצף בהיר ואוורירי
  • כשהקצף תפוח מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרזיף את השמן
  • ממשיכים להוסיף באיטיות את השמנת המתוקה
  • סוגרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, סולת, קוקוס, אבקת אפייה ועל מהירות איטית מפעילים את המיקסר כדי שלא הכל יעוף לצדדים
  • בוחשים הכל ביחד לבלילה אחידה
  • משמנים תבנית ומעבירים את הבלילה לתבנית
  • מפזרים על הבלילה מעל את השקדים המולבנים
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית אופים כארבעים דקות עד שהעוגה משחימה
  • בודקים עם קיסם אם העוגה יבשה ומוציאים מהתנור
  • בינתיים מכינים סירופ סוכר
  • שמים בסיר מים, סוכר, סוכר וניל ולימון ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים שלוש ארבע דקות על אש נמוכה וסוגרים
  • מקררים את הרוטב.
  • תלמדו את השיטה - עוגה חמה רוטב קר.
  • יוצקים את הרוטב על העוגה החמה ולא שוכחים אף טיפה.
  • נותנים לעוגה לעמוד כמה שעות ולספוג את הטעמים. נפלאה בטעמה!
Keyword עוגת סולת וקוקוס בטעם של פעם