עוגת סולת וקוקוס בטעם של פעם עוגה שמחזירה אותנו לזיכרונות ילדות. היא לא רק טעימה להפליא, אלא גם נושאת עמה ניחוחות של בית, חמימות ואהבה. זו עוגה שהיו מגישים לנו אחרי הצום.
הטעם הייחודי של עוגת הסולת והקוקוס מעורר געגועים לטעמים של פעם. הוא מתוק ועשיר, עם טקסטורה רכה ונימוחה.
למרות שהיא נשמעת מורכבת, עוגת סולת וקוקוס היא אחת העוגות הקלות להכנה. והשוס כמובן – שמים את כל המצרכים אחד אחרי השני במיקסר או קערה עם מטרפה ויש לכם עוגה אש!
היא מושלמת לחגי תשרי, העוגה ספוגה ברוטב, היא רכה, עסיסית ונהדרת.
כמה טיפים כדי שהעוגה שלכם תצליח.
שמים את הביצים עם הסוכר ומקציפים עד שהקצף אוורירי וגבוה. לא צריך להפריד חלבונים וחלמונים – כל הביצים ביחד. מפה זה קל, אחד אחרי השני מוסיפים את המצרכים למיקסר. מפזרים מעל שקדים מולבנים לתבנית ולתנור.
אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור, תלמדו את השיטה – עוגה חמה רוטב קר.
יוצקים עליה סירופ קר והרבה. נותנים לה לעמוד ולספוג את הטעמים והרוטב מוסיף לה מתיקות. היא נהדרת!
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
עוד מתכונים לעוגות דבש כאן
מתכונים לעוגות דבש
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מבצע תבניות אמייל נמשך
2 תבניות במחיר מבצע!
בואו נכניס קצת נוסטלגיה לחיים ובואו תכינו עוגת סולת וקוקוס טעימה ונימוחה
עוגת סולת וקוקוס בטעם של פעם

עוגת סולת וקוקוס בטעם של פעם
סוויט דוליIngredients
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן
- 250 מל שמנת מתוקה
- 1 כוס קמח
- 1 כוס סולת
- 1 כוס קוקוס
- 1 שקית אבקת אפייה
- 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
סירופ סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כפית מיץ לימון סחוט
Instructions
- שמים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל ומקציפים לקצף בהיר ואוורירי
- כשהקצף תפוח מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרזיף את השמן
- ממשיכים להוסיף באיטיות את השמנת המתוקה
- סוגרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, סולת, קוקוס, אבקת אפייה ועל מהירות איטית מפעילים את המיקסר כדי שלא הכל יעוף לצדדים
- בוחשים הכל ביחד לבלילה אחידה
- משמנים תבנית ומעבירים את הבלילה לתבנית
- מפזרים על הבלילה מעל את השקדים המולבנים
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית אופים כארבעים דקות עד שהעוגה משחימה
- בודקים עם קיסם אם העוגה יבשה ומוציאים מהתנור
- בינתיים מכינים סירופ סוכר
- שמים בסיר מים, סוכר, סוכר וניל ולימון ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים שלוש ארבע דקות על אש נמוכה וסוגרים
- מקררים את הרוטב.
- תלמדו את השיטה - עוגה חמה רוטב קר.
- יוצקים את הרוטב על העוגה החמה ולא שוכחים אף טיפה.
- נותנים לעוגה לעמוד כמה שעות ולספוג את הטעמים. נפלאה בטעמה!
במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה? לעוגה פרווה
שמנת צמחית