Go Back Email Link
עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגת קוקוס ושוקולד לפסח

סוויט דולי
מתכון לעוגת קוקוס ושוקולד כשרה לפסח נפלאה
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לפסח
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 250 מל שמנת מתוקה
  • חצי כוס קקאו
  • 1 כוס קמח מצה
  • 100 גרם קוקוס
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 כפות ממרח שוקולד
  • חצי כוס מים רותחים

ציפוי גאנש

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

Instructions
 

  • מקציפים את הביצים עם הסוכר לבלילה אחידה
  • מוסיפים את השמן ומערבבים
  • מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
  • מערבבים ביחד את כל החומרים היבשים
  • מוסיפים לבלילה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את השוקולד למריחה ומערבבים
  • מוסיפים מים רותחים ומערבבים
  • יוצקים את העוגה לתבנית אפייה
  • ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות לכארבעים דקות
  • בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הגאנש
  • שמים בסיר על האש את השמנת המתוקה ומרתיחים
  • כשהשמנת רתחה, מורידים מהאש ושמים שוקולד בתוכו
  • ותנים לשוקולד לנוח כעשר דקות ומערבבים הכל ביחד לעיסה שחורה וכהה.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור, מקררים אותה, ויוצקים על העוגה את גאנש השוקולד

לגירסת פרווה

  • יש להחליף את השמנת המתוקה בכוס מיץ תפוזים.
  • את השוקולד למעלה יש להמיס עם 2 כפות שמן במיקרו ולערבב
  • חג הכי טעים שיש אהובות ואהובים!
Keyword עוגת קוקוס ושוקולד לפסח