Go Back Email Link
עוגת קפה בחושה פרווה

עוגת קפה שיש בחושה פרווה

סוויט דולי
עוגת קפה בחושה פרווה שמכינים בעשרים דקות
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לעוגות בחושות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 200 גרם נטורינה
  • חצי כוס סןכר
  • חצי כוס סוכר חום
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפיות נס קפה מגורען
  • 1 כף קקאו
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות אבקת סוכר-לפיזור על העוגה

Instructions
 

  • שמים את הנטורינה כשהיא רכה במיקסר עם הסוכר, סוכר חום וסוכר וניל
  • נותנים למיקסר לעבוד ויש לנו עיסה אחידה בצבע כהה
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה והמיקסר ממשיך לעבוד ולערבל הכל
  • מפסיקים את פעולת המיקסר
  • מוסיפים לתערובת את הקמח עם אבקת אפייה ונותנים למיקסר לערבל את הכל ביחד
  • מפסיקים את פעולת המיקסר
  • שמים בכוס את הקפה, הקקאו והסוכר ויוצקים מים חמים ומערבבים
  • מוסיפים לתערובת 2-3 כפות מהקפה החם ומערבבים לתוך הבלילה
  • מחלקים את התערובת שבמיקסר לשניים
  • משמנים תבנית מפזרים סוכר על התבנית ומנערים את התבנית שהסוכר יצפה את התבנית
  • מעבירים מחצית מהכמות של הבצק לתבנית ומורחים את הבלילה על כל התבנית
  • לבלילה שנשארה בסיר מוסיפים את הכוס עם הקפה והקקאו ומערבבים היטב
  • מתקבלת עיסה כהה ודלילה וזה בסדר
  • יוצקים את העיסה על הבצק שמרחנו על העוגה ועם כפית מערבבים את הבלילה עם הנוזל כדי ליצור את פסי השיש שיהיו בעוגה
  • לתנור שחומם מרא/ש ל 180 מעלות והתנור חם, מכניסים את התבנית
  • אופים כ-40 דקות, תשימו לב שהעוגה לא תתייבש מדי זאת אומרת ברגע שיש חתכים למעלה סימן שהעוגה מוכנה
  • מוציאים, נותנים לה להתקרר מפזרים אבקת סוכר והללויה! יש לכם עוגה לשבת.
Keyword עוגת קפה שיש בחושה פרווה