Go Back Email Link
עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

סוויט דולי
עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן פרווה כשרה לפסח
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לעוגות לפסח
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 ביצים
  • 2 חלמונים - למרנג
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 200 גרם נטורינה
  • 300 גרם שוקולד
  • 2 כפות ברנדי
  • 200 גרם קמח שקדים

קצף מרנג

  • 2 חלבונים
  • חצי כוס סוכר

Instructions
 

  • מפרידים את הביצים, 6 חלבונים שמים בקערת מיקסר, שניים שומרים בצד
  • את החלבונים גם שומרים בצד
  • שמים את החלבונים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף את החלבונים רק עם חצי כוס סוכר
  • נותנים למיקסר לעבוד כחמש דקות ולא מוסיפים סוכר עד שהקצף בהיר ונפוח
  • ואז לאט לאט מוסיפים כף אחרי כף את הסוכר
  • כשהקצף מוכן, מפסיקים את המיקסר ושמים בצד
  • ממיסים במיקרו את השוקולד עם הנטורינה ושמים בצד
  • מקציפים את החלמונים(הצהובים) עם חצי כוס סוכר עד שהחלבונים בהירים
  • יוצקים פנימה את השוקולד המומוס עם הנטורינה והמיקסר מערבב הכל
  • מוסיפים את הברנדי ומערבבים
  • מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים הכל ביחד
  • בשלב הזה קחו 2-3 כפות מהחלבונים המוקצפים בטון שלנו, ותעבירו לקערת עם הצהובים ותנו למיקסר לעבוד לעט
  • שהתערובת תתעדן עם החלבונים, אחרי שלושה סיבובים מפסיקים
  • מעבירים את התערובת של השוקולד לקערת החלבונים ומערבבים הכל ביחד ככה שהכל יתערבב יפה, אבל לא עוגה בחושה, בסבלנות, תנועות עטיפה מה שנקרא.
  • משמנים תבנית אפייה, נייר אפייה מסביב שיהיה יותר קל להוציא את העוגה
  • ויוצקים את הבלילה פנימה לתבנית
  • לתנור שחומם מראש ל 180 טורבו מכניסים את העוגה
  • אופים כארבעים דקות, בינתיים יש לנו עוד שני חלבונים פנויים נקציף אותם
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב בדיוק כמו שלמדתם. קודם המיקסר עובד ורק אחרי זה סוכר
  • פותחים את התנור, מוציאים את העוגה בזהירות, היא חמה. רואים שלמעלה לא רוטט
  • ומצפים את העוגה עם החלבונים שהקצפנו. אני פשוט הנחתי ועשיתי צורות עם הכף
  • אתם יכולים להזליף אם אתם רוצים
  • מחזירים את העוגה עם המרנג לתנור לעוד רבע שעה וזהו. העוגה מוכנה מוציאים מהתנור
  • שומרים את העוגה בחוץ. אתם לא בטוחים? אל תהססו. אצלי נשארה יומיים על השיש לא קרה כלום
  • אבל בהחלט אפשר להכניס אותה למקרר, אבל! ביום ההגשה תוציאו אותה כדי שתהייה רכה
  • היידה מזל טוב לי ושיהיה חג שמח!
Keyword עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן