עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן, פרווה, עוגה מושלמת לפסח

שתף
הדפסה
עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן
מה צריך

5 ביצים
2 חלמונים (החלבונים יהיו למרנג)
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
200 גרם נטורינה
300 גרם שוקולד
2 כפות ברנדי
200 גרם שקדים טחונים
קצף מרנג
2 חלבונים
חצי כוס סוכר

מה צריך

5 ביצים
2 חלמונים (החלבונים יהיו למרנג)
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
200 גרם נטורינה
300 גרם שוקולד
2 כפות ברנדי
200 גרם שקדים טחונים
קצף מרנג
2 חלבונים
חצי כוס סוכר

עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן העוגה שלכם לפסח. ואו כמה שהיא טעימה, רכה, נפלאה, מרשימה ביופייה, מושלמת בטעמה. אני חוגגת יומולדת היום, כן-כן, מזל טוב לדולי ואתם נהנים. לכבוד יום ההולדת שלי הכנתי עוגה מיוחדת לפסח.

עוגה מרשימה וסופר טעימה, עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן –  מושלמתתתתתת . אמא'לה ואבא'אלה! היא המתאימה לאירוח ולאירועים חגיגיים.

השוקולד והמרנג משלבים בצורה נהדרת עם מתיקות ורכות. המרנג קצת פריך מבחוץ ואוורירי מבפנים, העוגה עצמה שוקולדית ועשירה מבפנים – שילוב של שני מרקמים מנוגדים יוצרים את אחת העוגות הטעימות שאכלתם.

העוגה ללא טיפת גלוטן, כשרה לפסח, ופרווה, שתתאים לכולם בסיום הארוחה.

הכנתי את העוגה עם נטורינה, תחליף צמחי לחמאה והיא מושלמת למאפים. מחפשים קינוח מרשים? העוגה הזו בשבילכם.

עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

 

עוד שוס פנטסטי – 4 מצרכים בלבד. נטורינה, ביצים, סוכר וקמח שקדים. זהו. אוי סליחה שכחתי את הברנדי – 5 מצרכים, אבל זהו.

הכנתי לכם סרטון מדוייק עם טיפים כדי שתראו בדיוק איך מכינים את העוגה

 

 

 

 

עוקבים אחרי  באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי  –
האינסטגרם של סוויטדולי

עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

 

היא נחתכת בקלות, שומרת על צורתה. ניתן להכין אותה מראש יום או יומיים לפני. אפשר לשמור במקרר אבל חשוב לפני ההגשה שתהייה כמה שעות בטמפרטורת החדר.
תקראו את ההוראות להכנה היטב, ככה תצא לכם עוגה חלום.

עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

 

הכלל הכי חשוב – הפרדת הביצים והקצפת החלבונים. כשאתם מפעילים את המיקסר עם החלבונים, אתם לא מוסיפים את הסוכר לפחות חמש דקות. המיקסר עובד ואתם מסתכלים עליו איך הקצף הופך להיות בהיר ונפוח.

רק אז מתחילים בהוספת הסוכר וגם, כף אחרי כף.

את העוגה אופים בתנור ובינתיים מכינים את המרנג לציפוי מעל. אחרי כארבעים דקות מוציאים את העוגה, מצפים למעלה עם המרנג, מחזירים לתנור לעוד רבע שעה וזהו. העוגה שלכם מוכנה.

עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

 

הסט שיתאים לחיתוך העוגה המדהימה הזו
סט סכין וכף לעוגה נירוסטה זהב

 בשילוב אקריל

 שילוב ייחודי של אלגנטיות ויוקרה

"</p
לפרטים ורכישה

תבואו להגיד מזל טוב?

עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

המתכון בשיתוף שימרית

 

עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

סוויט דולי
עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן פרווה כשרה לפסח
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לעוגות לפסח
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 ביצים
  • 2 חלמונים - למרנג
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 200 גרם נטורינה
  • 300 גרם שוקולד
  • 2 כפות ברנדי
  • 200 גרם קמח שקדים

קצף מרנג

  • 2 חלבונים
  • חצי כוס סוכר

Instructions
 

  • מפרידים את הביצים, 6 חלבונים שמים בקערת מיקסר, שניים שומרים בצד
  • את החלבונים גם שומרים בצד
  • שמים את החלבונים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף את החלבונים רק עם חצי כוס סוכר
  • נותנים למיקסר לעבוד כחמש דקות ולא מוסיפים סוכר עד שהקצף בהיר ונפוח
  • ואז לאט לאט מוסיפים כף אחרי כף את הסוכר
  • כשהקצף מוכן, מפסיקים את המיקסר ושמים בצד
  • ממיסים במיקרו את השוקולד עם הנטורינה ושמים בצד
  • מקציפים את החלמונים(הצהובים) עם חצי כוס סוכר עד שהחלבונים בהירים
  • יוצקים פנימה את השוקולד המומוס עם הנטורינה והמיקסר מערבב הכל
  • מוסיפים את הברנדי ומערבבים
  • מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים הכל ביחד
  • בשלב הזה קחו 2-3 כפות מהחלבונים המוקצפים בטון שלנו, ותעבירו לקערת עם הצהובים ותנו למיקסר לעבוד לעט
  • שהתערובת תתעדן עם החלבונים, אחרי שלושה סיבובים מפסיקים
  • מעבירים את התערובת של השוקולד לקערת החלבונים ומערבבים הכל ביחד ככה שהכל יתערבב יפה, אבל לא עוגה בחושה, בסבלנות, תנועות עטיפה מה שנקרא.
  • משמנים תבנית אפייה, נייר אפייה מסביב שיהיה יותר קל להוציא את העוגה
  • ויוצקים את הבלילה פנימה לתבנית
  • לתנור שחומם מראש ל 180 טורבו מכניסים את העוגה
  • אופים כארבעים דקות, בינתיים יש לנו עוד שני חלבונים פנויים נקציף אותם
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב בדיוק כמו שלמדתם. קודם המיקסר עובד ורק אחרי זה סוכר
  • פותחים את התנור, מוציאים את העוגה בזהירות, היא חמה. רואים שלמעלה לא רוטט
  • ומצפים את העוגה עם החלבונים שהקצפנו. אני פשוט הנחתי ועשיתי צורות עם הכף
  • אתם יכולים להזליף אם אתם רוצים
  • מחזירים את העוגה עם המרנג לתנור לעוד רבע שעה וזהו. העוגה מוכנה מוציאים מהתנור
  • שומרים את העוגה בחוץ. אתם לא בטוחים? אל תהססו. אצלי נשארה יומיים על השיש לא קרה כלום
  • אבל בהחלט אפשר להכניס אותה למקרר, אבל! ביום ההגשה תוציאו אותה כדי שתהייה רכה
  • היידה מזל טוב לי ושיהיה חג שמח!
Keyword עוגת שוקולד ומרנג ללא גלוטן

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים