Go Back Email Link
עוגת שכבות קצפת עם תותים

עוגת שכבות קצפת עם תותים

סוויט דולי
עוגת שכבות קצפת עם תותים מתכון לעוגת ספוג מושלמת עם תותים
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • כוס וחצי קמח תופח
  • 10 תותים

לקרם

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל

Instructions
 

  • מפרידים את הביצים ואת החלבונים שמים בתבנית הקצפה
  • את החלמונים בתבנית אחרת
  • מתחילים להקציף את החלבונים ונותנים למיקסר לעבוד כחמש דקות עד שהקצף נעשה יציב וחזק
  • רק אז בשלוש פעמים מוסיפים את הסוכר כל פעם קצת
  • מוסיפים גם את הסוכר וניל ומקציפים לקצף בהיר
  • את החלמונים מערבבים עם שמן ועם החלב לבלילה אחידה
  • כשהקצף של החלבונים מוכן מוסיפים מעט מהקצף לקערת הצהובים ומערבבים מעט כדי לעבות את הנוזלים של החלמונים
  • מעבירים את החלמונים לקערת החלבונים ומערבבים הכל ביחד בתנועות עטיפה מה שנקרא
  • לא לערבב כמו מרק מהר, גם לא לאט אבל לערבב
  • כשהקרם נצבע צהוב להוסיף את הקמח ולערבב הכל ביחד לתערובת אחידה
  • לקחת מלמטה את כל הבלילה כדי שהקמח יתערבב היטב עם כל הביצים
  • משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר עטיפה מהצדדים
  • יוצקים את הבלילה לתבנית
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה, אני אפיתי בטורבו
  • אופים כחמישים דקות עד שהעוגה יציבה מוציאים מהתנור ומקררים
  • כשהעוגה קרה חוצים אותה לאמצע
  • מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה
  • מצפים במחצית מכמות הקצפת את העוגה, פורסים תותים ומפזרים על העוגה
  • על התותים מפזרים סוכר וניל
  • מניחים על התותים את החצי השני של העוגה
  • מצפים עם הקצפת הנותרת ומקשטים עם תותים ולמקרר לשעתיים שתספוג טעמים
  • ואי כמה שאתם תהנו ממנה. שבת שלום!
Keyword עוגת שכבות קצפת עם תותים