Go Back Email Link
עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

סוויט דולי
עוגות שמרים במילוי קרם פיסטוק ושקדים מושלמות!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מתכונים לעוגות שמרים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים רטובים או 1 כף שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 150 מל חלב פושר - כ-3/4 כוס
  • 75 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • רבע כפית מלח

מילוי

  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות מחית פיסטוק

זיגוג לאחר אפייה

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • חצי מקל וניל
  • 1 כפית לימון סחוט

Instructions
 

  • מתחילים עם הכנת בצק השמרים. בקערת המיקסר שמים קמח ואת השמרים
  • מוסיפים, סוכר ומערבלים הכל ביחד לאט
  • מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.
  • מוסיפים את החלב הפושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד. בסוף מוסיפים את המלח
  • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק אחיד ורך
  • כשהבצק רך, משמנים תבנית מעבירים את הבצק לתבנית ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • בינתיים מכינים את המילוי מערבבים את השקדים עם החמאה ומחית הפיסטוק לתערובת אחידה, מחלקים אותה לשלושה חלקים שווים
  • כשהבצק מוכן, לשים אותו להוצאת האוויר ומחלקים לשלושה חלקים שווים
  • לוקחים חלק ראשון ומרדדים למלבן
  • מורחים על המלבן מעט חמסה מומסת ועל החמאה מורחים מתערובת השקדים והפיסטוק שכבה דקה לכל אורך הבצק
  • מגלגלים את הצק לרולדה ארוכה, חותכים פרוסות מהרולדה
  • מניחים בתבנית אפייה את העוגיות מורחים בביצה טרופה
  • ונותנים לעוגיות לתפוח עוד כחצי שעה
  • את החלק השני של הבצק גם מורחים בממרח באותה צורה, אפשר במקום עוגיות להכין עוגה, פשוט תניחו את העוגיות ברווחים בתבנית אפייה כי הן יתפחו
  • לתנור שחומם מראש מכניסים את העוגיות ואופים בחום של 180 מעלות כארבעים דקות
  • מכינים את סירופ הסוכר, מרתיחים את כל המצרכים על האש מבשלים עוד כחמש דקות ומורידים מהאש.
  • מוציאים מורחים סירופ סוכר ולא מתאפקים וטועמים. וטועמים וטועמים. פצצה!
Keyword עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים