מתחילים עם הכנת בצק השמרים. בקערת המיקסר שמים קמח ואת השמרים
מוסיפים, סוכר ומערבלים הכל ביחד לאט
מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.
מוסיפים את החלב הפושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד. בסוף מוסיפים את המלח
נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק אחיד ורך
כשהבצק רך, משמנים תבנית מעבירים את הבצק לתבנית ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו
בינתיים מכינים את המילוי מערבבים את השקדים עם החמאה ומחית הפיסטוק לתערובת אחידה, מחלקים אותה לשלושה חלקים שווים
כשהבצק מוכן, לשים אותו להוצאת האוויר ומחלקים לשלושה חלקים שווים
לוקחים חלק ראשון ומרדדים למלבן
מורחים על המלבן מעט חמסה מומסת ועל החמאה מורחים מתערובת השקדים והפיסטוק שכבה דקה לכל אורך הבצק
מגלגלים את הצק לרולדה ארוכה, חותכים פרוסות מהרולדה
מניחים בתבנית אפייה את העוגיות מורחים בביצה טרופה
ונותנים לעוגיות לתפוח עוד כחצי שעה
את החלק השני של הבצק גם מורחים בממרח באותה צורה, אפשר במקום עוגיות להכין עוגה, פשוט תניחו את העוגיות ברווחים בתבנית אפייה כי הן יתפחו
לתנור שחומם מראש מכניסים את העוגיות ואופים בחום של 180 מעלות כארבעים דקות
מכינים את סירופ הסוכר, מרתיחים את כל המצרכים על האש מבשלים עוד כחמש דקות ומורידים מהאש.
מוציאים מורחים סירופ סוכר ולא מתאפקים וטועמים. וטועמים וטועמים. פצצה!