עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים הן עוגיות שמרים בטעם גן עדן! ואי ואי איך שהן יצאו טעימות.
התקופה הזו שמתחיל להתקרר בחוץ, זה זמן נהדר להכנת עוגות שמרים. נכון בקיץ הבצק תופח יותר מהר, אבל מזג האויר הקריר טיפה, מאפשר להכין בלי להזיע את הבצק, ונותן לעוגיות האלה תוספת טעם מופלאה.
טעים אצלי באינסטוש בואו –
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי את העוגות הנהדרות האלה
בזמן האפייה הריח שמשתרר בבית הוא חלומי,
יוצאות מהתנור מריחה של סירופ סוכר
ואי אפשר להתאפק – טועמים. בום! חלום.

בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
אחרי שמכינים את הבצק מחלקים אותו לשלושה חלקים,
כל חלק רידדתי למלבן ומרחתי קרם שקדים ופיסטוק

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו7 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מגלגלים לרולדה ארוכה וחותכים לפרוסות

עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מעבירים לתבנית אפייה אחד ליד השני

מחפשים עוד מתכונים לעוגות שמרים? בבקשה
מתכונים לעוגות שמרים
מסדרים את כל העוגות בתבנית
ונותנים להם התפחה נוספת של כחצי שעה – ולתנור

יצאו מהתנור – שוס!
לא מבזבזים זמן ומורחים סירופ סוכר אחת אחרי השנייה

רולדה אחת שמתי בתבנית ונתתי לה גם התפחה לפני שהכנסתי לתנור

ו-וואלה! היפיפיה ההורסת יצאה מהתנור

השמרים שקדים ופיסטוק יצאו כל כך טעימות
וכל כך מיוחדות שלא יכולתי להפסיק לצלם
וגם כדי שתראו מה קורה בפנים


אתם תהנו מכל ביס!
אמרתי לכם שקשה היה לי להפסיק לצלם.
השילוב של השקדים עם הפיסטוק יצר טעם נהדר.
יהיה לכם סופשבוע מהזה טעים.

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים
עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמרים רטובים או 1 כף שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 150 מל חלב פושר - כ-3/4 כוס
- 75 גרם סוכר
- 2 ביצים
- רבע כפית מלח
מילוי
- 200 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות מחית פיסטוק
זיגוג לאחר אפייה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- חצי מקל וניל
- 1 כפית לימון סחוט
Instructions
- מתחילים עם הכנת בצק השמרים. בקערת המיקסר שמים קמח ואת השמרים
- מוסיפים, סוכר ומערבלים הכל ביחד לאט
- מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.
- מוסיפים את החלב הפושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד. בסוף מוסיפים את המלח
- נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק אחיד ורך
- כשהבצק רך, משמנים תבנית מעבירים את הבצק לתבנית ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו
- בינתיים מכינים את המילוי מערבבים את השקדים עם החמאה ומחית הפיסטוק לתערובת אחידה, מחלקים אותה לשלושה חלקים שווים
- כשהבצק מוכן, לשים אותו להוצאת האוויר ומחלקים לשלושה חלקים שווים
- לוקחים חלק ראשון ומרדדים למלבן
- מורחים על המלבן מעט חמסה מומסת ועל החמאה מורחים מתערובת השקדים והפיסטוק שכבה דקה לכל אורך הבצק
- מגלגלים את הצק לרולדה ארוכה, חותכים פרוסות מהרולדה
- מניחים בתבנית אפייה את העוגיות מורחים בביצה טרופה
- ונותנים לעוגיות לתפוח עוד כחצי שעה
- את החלק השני של הבצק גם מורחים בממרח באותה צורה, אפשר במקום עוגיות להכין עוגה, פשוט תניחו את העוגיות ברווחים בתבנית אפייה כי הן יתפחו
- לתנור שחומם מראש מכניסים את העוגיות ואופים בחום של 180 מעלות כארבעים דקות
- מכינים את סירופ הסוכר, מרתיחים את כל המצרכים על האש מבשלים עוד כחמש דקות ומורידים מהאש.
- מוציאים מורחים סירופ סוכר ולא מתאפקים וטועמים. וטועמים וטועמים. פצצה!