מתכונים
סוויטשופ
בונבונים

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים בטעם גן עדן

שתף
הדפסה
עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים
מה צריך

לבצק:
500 גרם קמח
1/2 שמרית שמרים טריים – 25 גרם/ או 1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

מילוי:
200 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה
2 כפות מחית פיסטוק

100 גרם חמאה -למריחה על הבצק

זיגוג לאחר האפיה:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
חצי מקל וניל
טיפות לימון סחוט

מה צריך

לבצק:
500 גרם קמח
1/2 שמרית שמרים טריים – 25 גרם/ או 1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

מילוי:
200 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה
2 כפות מחית פיסטוק

100 גרם חמאה -למריחה על הבצק

זיגוג לאחר האפיה:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
חצי מקל וניל
טיפות לימון סחוט

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים הן עוגיות שמרים בטעם גן עדן! ואי ואי איך שהן יצאו טעימות.

התקופה הזו שמתחיל להתקרר בחוץ, זה זמן נהדר להכנת עוגות שמרים. נכון בקיץ הבצק תופח יותר מהר, אבל מזג האויר הקריר טיפה, מאפשר להכין בלי להזיע את הבצק, ונותן לעוגיות האלה תוספת טעם מופלאה.

טעים אצלי באינסטוש בואו  –
האינסטגרם של סוויטדולי

הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי את העוגות הנהדרות האלה

 

בזמן האפייה הריח שמשתרר בבית הוא חלומי,
יוצאות מהתנור מריחה של סירופ סוכר
ואי אפשר להתאפק – טועמים. בום! חלום.

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

 

בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי

אחרי שמכינים את הבצק מחלקים אותו לשלושה חלקים,
כל חלק רידדתי למלבן ומרחתי קרם שקדים ופיסטוק

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו7 כאן- מתכונים לווטצא'פ

 

מגלגלים לרולדה ארוכה וחותכים לפרוסות

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

עוד מתכונים לעוגות  תמצאו כאן
מתכונים לעוגות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

 

מעבירים לתבנית אפייה אחד ליד השני

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

מחפשים עוד מתכונים לעוגות שמרים? בבקשה
מתכונים לעוגות שמרים

מסדרים את כל העוגות בתבנית
ונותנים להם התפחה נוספת של כחצי שעה – ולתנור

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

יצאו מהתנור – שוס!
לא מבזבזים זמן ומורחים סירופ סוכר אחת אחרי השנייה

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

רולדה אחת שמתי בתבנית ונתתי לה גם התפחה לפני שהכנסתי לתנור

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

ו-וואלה! היפיפיה ההורסת יצאה מהתנור

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

 

השמרים שקדים ופיסטוק יצאו כל כך טעימות
וכל כך מיוחדות שלא יכולתי להפסיק לצלם
וגם כדי שתראו מה קורה בפנים

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

 

להיט חנוכה עכשיו גם אצלכם!
רוצים לראות איך זה עובד?
בבקשה סרטון כאן

אתם תהנו מכל ביס!
אמרתי לכם שקשה היה לי להפסיק לצלם.
השילוב של השקדים עם הפיסטוק יצר טעם נהדר.
יהיה לכם סופשבוע מהזה טעים.

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

 

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

סוויט דולי
עוגות שמרים במילוי קרם פיסטוק ושקדים מושלמות!
Prep Time 30 mins
Cook Time 1 hr 30 mins
Total Time 2 hrs
Course מתכונים לעוגות שמרים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים רטובים או 1 כף שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 150 מל חלב פושר - כ-3/4 כוס
  • 75 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • רבע כפית מלח

מילוי

  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות מחית פיסטוק

זיגוג לאחר אפייה

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • חצי מקל וניל
  • 1 כפית לימון סחוט

Instructions
 

  • מתחילים עם הכנת בצק השמרים. בקערת המיקסר שמים קמח ואת השמרים
  • מוסיפים, סוכר ומערבלים הכל ביחד לאט
  • מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.
  • מוסיפים את החלב הפושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד. בסוף מוסיפים את המלח
  • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק אחיד ורך
  • כשהבצק רך, משמנים תבנית מעבירים את הבצק לתבנית ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • בינתיים מכינים את המילוי מערבבים את השקדים עם החמאה ומחית הפיסטוק לתערובת אחידה, מחלקים אותה לשלושה חלקים שווים
  • כשהבצק מוכן, לשים אותו להוצאת האוויר ומחלקים לשלושה חלקים שווים
  • לוקחים חלק ראשון ומרדדים למלבן
  • מורחים על המלבן מעט חמסה מומסת ועל החמאה מורחים מתערובת השקדים והפיסטוק שכבה דקה לכל אורך הבצק
  • מגלגלים את הצק לרולדה ארוכה, חותכים פרוסות מהרולדה
  • מניחים בתבנית אפייה את העוגיות מורחים בביצה טרופה
  • ונותנים לעוגיות לתפוח עוד כחצי שעה
  • את החלק השני של הבצק גם מורחים בממרח באותה צורה, אפשר במקום עוגיות להכין עוגה, פשוט תניחו את העוגיות ברווחים בתבנית אפייה כי הן יתפחו
  • לתנור שחומם מראש מכניסים את העוגיות ואופים בחום של 180 מעלות כארבעים דקות
  • מכינים את סירופ הסוכר, מרתיחים את כל המצרכים על האש מבשלים עוד כחמש דקות ומורידים מהאש.
  • מוציאים מורחים סירופ סוכר ולא מתאפקים וטועמים. וטועמים וטועמים. פצצה!
Keyword עוגת שמרים במילוי קרם פיסטוק שקדים

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?