Go Back Email Link
עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ

סוויט דולי
עוגת שמרים עם תפוחי עץ סוכר חום וקינמון מושלמת!
Prep Time 50 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Course מתכונים לעוגות שמרים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים רטובים
  • חצי שקית משפר אפייה
  • 100 גרם חמאה מומסת לא חמה
  • 150 גרם חלב פושר - כ3/4 כוס
  • 75 גרם סוכר כ- 3/4 כוס
  • 2 ביצים
  • רבע כפית מלח

מלית

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 5 תפוחים מסוג גרנד
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 100 גרם אגוזים קצוצים

לפיזור על הבצק

  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

זיגוג לאחר אפייה

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • חצי מקל וניל
  • 1 כפית לימון סחוט

Instructions
 

  • מתחילים עם הכנת בצק השמרים. בקערת המיקסר שמים הקמח.
  • יוצרים מספר גומות מסביב ושמים שמרים, משפר אפיה, סוכר, מלח ומערבלים הכל ביחד.
  • מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.
  • בסוף כוס חלב פושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד.
  • נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עשר דקות!
  • אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המקסר, אוספים את הבצק שניתלה על ווה הלישה
  • נותנים למיקסר להמשיך לעבוד עוד כחמש דקות עד שהבצק רך
  • מתפיחים את הבצק כשעה וחצי במקום חמים.
  • מניחים את הבצק בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד כשעה וחצי במקום חמים
  • הכנת המילוי: מקלפים את התפוחים ומוציאים את הגרעינים.
  • חותכים לפרוסות ושמים בקערה.
  • מוסיפים את הסוכר החום, הקינמון, אגוזים והצימוקים ומערבבים.
  • הכנת העוגה: מרדדים את הבצק לריבוע. מורחים על הבצק חמאה מומסת.
  • מפזרים סוכר חום וקינמון ואת עיגולי התפוחים לרוחב
  • מפזרים מעל את הצימוקים. חותכים למלבנים את הבצק ושמים שורה אחת על גבי השניה. חותכים ריבועים מהבצק ומעבירים לתבנית ומתפיחים עוד כשעה.
  • .בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות אופים כחצי שעה עד שהעוגה מוכנה.
  • מכינים את סירופ הסוכר. שמים בסיר הכל ומרתיחים.
  • כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומורחים את העוגה בזיגוגה מתוק כשהעוגה חמה והרוטב קר.
  • לא צריך סכין, תולשים ונהנים מכל ביס
Keyword עוגת שמרים עם תפוחי-עץ