מתחילים עם הכנת בצק השמרים. בקערת המיקסר שמים הקמח.
יוצרים מספר גומות מסביב ושמים שמרים, משפר אפיה, סוכר, מלח ומערבלים הכל ביחד.
מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.
בסוף כוס חלב פושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד.
נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עשר דקות!
אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המקסר, אוספים את הבצק שניתלה על ווה הלישה
נותנים למיקסר להמשיך לעבוד עוד כחמש דקות עד שהבצק רך
מתפיחים את הבצק כשעה וחצי במקום חמים.
מניחים את הבצק בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד כשעה וחצי במקום חמים
הכנת המילוי: מקלפים את התפוחים ומוציאים את הגרעינים.
חותכים לפרוסות ושמים בקערה.
מוסיפים את הסוכר החום, הקינמון, אגוזים והצימוקים ומערבבים.
הכנת העוגה: מרדדים את הבצק לריבוע. מורחים על הבצק חמאה מומסת.
מפזרים סוכר חום וקינמון ואת עיגולי התפוחים לרוחב
מפזרים מעל את הצימוקים. חותכים למלבנים את הבצק ושמים שורה אחת על גבי השניה. חותכים ריבועים מהבצק ומעבירים לתבנית ומתפיחים עוד כשעה.
.בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות אופים כחצי שעה עד שהעוגה מוכנה.
מכינים את סירופ הסוכר. שמים בסיר הכל ומרתיחים.
כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומורחים את העוגה בזיגוגה מתוק כשהעוגה חמה והרוטב קר.
לא צריך סכין, תולשים ונהנים מכל ביס