מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
עוגת שמרים עם תפוחי-עץ

איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחי עץ, סוכר חום קינמון וצימוקים שלא צריך סכין בשבילה, שלב אחרי שלב עם סרטון הדרכה

שתף
הדפסה
עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון
מה צריך

מה צריך בשביל עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון?

לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף בנטורינה.
עבדתי בעבר עם הנטורינה תוכלו להתרשם כאן – 
עוגיות מגולגלות גיאורגיות פרווה

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
1/2 שמרית שמרים טריים – 25 גרם
1/2 שקית משפר אפייה
100 גרם חמאה מומסת לא חמה – בטמפרטורת החדר
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס- לגירסת פרווה להמיר במים
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

מילוי:
50 גרם חמאה מומסת
5 תפוחים מסוג גרנד
חצי כוס סוכר חום
כפית קינמון
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
לפיזור על הבצק-
בערך כף סוכר חום וכפית קינמון

זיגוג לאחר האפיה:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
חצי מקל וניל
טיפות לימון סחוט

מה צריך

מה צריך בשביל עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון?

לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף בנטורינה.
עבדתי בעבר עם הנטורינה תוכלו להתרשם כאן – 
עוגיות מגולגלות גיאורגיות פרווה

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
1/2 שמרית שמרים טריים – 25 גרם
1/2 שקית משפר אפייה
100 גרם חמאה מומסת לא חמה – בטמפרטורת החדר
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס- לגירסת פרווה להמיר במים
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

מילוי:
50 גרם חמאה מומסת
5 תפוחים מסוג גרנד
חצי כוס סוכר חום
כפית קינמון
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
לפיזור על הבצק-
בערך כף סוכר חום וכפית קינמון

זיגוג לאחר האפיה:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
חצי מקל וניל
טיפות לימון סחוט

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ הכנתי עם טלי.

עוגת השמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון שלפניכם
היא עוגה שעשויה משכבות של בצק שמרים
עליהם מניחים תפוחים, חותכים לריבועים ומניחים בתבנית.
בשביל לאכול את העוגה הזו לא צריך סכין, פשוט תולשים את הדפים מהעוגה.
בין הדפים מסתתרים תפוחים, אגוזים, צימוקים,
וכל ביס הוא תענוג בפני עצמו.

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

אני רוצה להודות לטלי מגורי כהן שבזכותה יש לכם את הפוסט הנהדר הזה.

טלי אלופת העוגות הסכימה לשמש כדוגמנית להכנת עוגת השמרים עם התפוחים.
בזמן שהייתי אצלה ושיגעתי לה את השכל עם
רגע! תעצרי! עוד לא צילמתי!
המטבח התבלגן, היא גם הספיקה להכין אוכל, הגישה לילדים,
והיא מהמעצבנות האלה שמנקות ישר איך שמתלכלך
ויואו איזה בלגן שאני עשיתי לה!
אז טלי אהובתי – תודה רבה על הכל!

קודם כל הסרטון המופלא שלי בבקשה אח"כ הסברים

אז איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחים?
אחרי שהבצק תפח

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

מרדדים את הבצק

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

מורחים על הבצק חמאה מומסת

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

מפזרים סוכר חום

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

וקינמון

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

את עיגולי התפוחים מסדרים לרוחב הבצק

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

אחרי שסידרנו את התפוחים,
מוסיפים את הצימוקים מהתערובת

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

פורסים את הבצק לפרוסות

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

ומעמיסים שורה אחת על השניה

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

חותכים לריבועים

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

ומעבירים לתבנית

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

ממלאים את כל התבנית עם ריבועי הבצק
מתפיחים עוד כשעה ומכניסים לתנור

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

כשמוציאים מהתנור מצפים בסירופ סוכר

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

שיהיה ברור. העוגה חלומית!

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

היא אפילו יותר יפה כשהיא יוצאת מהתבנית

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

ולא צריך סכין בשביל לחתוך אותה
פשוט תולשים את הדפים

איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים? שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר
רק לחצו כאן – איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים?

עוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן – מתכונים לעוגות שמרים

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוד מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה לחצו כאן
עוגות וקינוחים פרווה

ואם אתם מעוניינים להצטרף
רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

 

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

 

מה צריך בשביל עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון?

לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף בנטורינה.
עבדתי בעבר עם הנטורינה תוכלו להתרשם כאן – 
עוגיות מגולגלות גיאורגיות פרווה

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
1/2 שמרית שמרים טריים – 25 גרם
1/2 שקית משפר אפייה
100 גרם חמאה מומסת לא חמה – בטמפרטורת החדר
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס- לגירסת פרווה להמיר במים
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

מילוי:
50 גרם חמאה מומסת
5 תפוחים מסוג גרנד
חצי כוס סוכר חום
כפית קינמון
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
לפיזור על הבצק-
בערך כף סוכר חום וכפית קינמון

זיגוג לאחר האפיה:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
חצי מקל וניל
טיפות לימון סחוט
שמים הכל בסיר קטן, מביאים לרתיחה,
מנמיכים האש מבשלים עוד כעשר דקות ומכבים את האש.

איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון?

מתחילים עם הכנת בצק השמרים.
בקערת המיקסר שמים הקמח.
יוצרים מספר גומות מסביב ושמים שמרים, משפר אפיה, סוכר, מלח ומערבלים הכל ביחד.
מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.
בסוף כוס חלב פושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד.
נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עשר דקות!
אחרי חמש דקות עצרתי את פעולת המקסר, "אספתי" את הבצק והמיקסר המשיך לעבוד עד שהבצק ניתק מהקערה ויש לכם בצק אחיד ורך.

מתפיחים את הבצק כשעה וחצי במקום חמים.
בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.

הכנת המילוי:
מקלפים את התפוחים ומוציאים את הגרעינים.
חותכים לפרוסות ושמים בקערה.
מוסיפים את הסוכר החום, הקינמון, אגוזים והצימוקים ומערבבים.

הכנת העוגה:
מרדדים את הבצק לריבוע. מורחים על הבצק חמאה מומסת.
מפזרים סוכר חום וקינמון ואת עיגולי התפוחים לרוחב
מפזרים מעל את הצימוקים.
חותכים למלבנים את הבצק.
ושמים שורה אחת על גבי השניה.
חותכים ריבועים מהבצק ומעבירים לתבנית ומתפיחים עוד כשעה.
.בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כחצי שעה עד שהעוגה מוכנה.
מכינים את סירופ הסוכר. שמים בסיר הכל ומרתיחים.
כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומורחים את העוגה בזיגוג המתוק כשהעוגה חמה והרוטב קר.
עוגה חלומית ונ ה ד ר ת!!

הכלים המרהיבים בחסות פוקס הום

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?