איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים?

איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים? שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר

איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים?

דולי, אני לא נוגעת בשמרים, אין מצב, זה קשה, זה בלתי אפשרי, זה נראה לי מסובך.
משפטים כאלה אני שומעת לרוב כשאני מדברת על עוגות שמרים.
בואו נעשה פעם אחת סדר בעניין ונעבור שלב שלב איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים.

לפניכל ההסברים, הכנתי לכם סרטון עם הסבר מדוייק איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים.

ואחרי שראינו את הסרטון בוא נעשה סדר.
קמח
לעוגות שמרים משתמשים בקמח הרב תכליתי הרגיל שמתאים מאד לעוגות שמרים.
בצק שמרים אוהב מאד גלוטן ולכן לעוגות שמרים עדיף לעבוד עם "קמח ללחם"שהוא קמח עשיר בגלוטן.

שמרים
אפשר להשתמש בשמרים יבשים, אפשר שמרים רטובים, אפשר קוביה.
השמרים היבשים נוחים לשימוש.
כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את כמות השמרים היבשים כפול 3
לדוגמא: 10 גרם שמרים יבשים = 30 גרם שמרים טריים.
1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
שמרים טריים יש להמיס במים חמימים(ששייכים למתכון) עם כפית סוכר וכף קמח.
מערבבים ביחד, שמים בצד כעשר דקות עד שהעיסה תוססת ולאחר מכן מוסיפים למתכון.
שמרי בזק "שמרית" ושמרים יבשים אינסטנט –
אין צורך בהמסה ובהתססה מוקדמת, מערבבים אותם בקמח עם שאר החומרים היבשים, מוסיפים את הנוזלים, ולשים.
ליחסי המרות תוכלו לבדוק כאן – המרות ומידות משקל

כלל בסיסי
אסור שהמלח והסוכר יגעו אחד בשני.
לכן שימו את הקמח עם הסוכר והשמרים ורק אחרי כמה סיבובים להוסיף המלח.
המלח חשוב לבצק, הוא שובר את המתיקות וגם עוזר לבצק להיות אלסטי. אל תוותרו עליו!

לישת הבצק
בצק שמרים אוהב לישה.
אם יש לכם כח בידיים זה שלכם, כי בצק שמרים חייבים ללוש היטב.
אפשרות ראשונה – ידנית
אחרי שמערבבים את כל החומרים, לשים את הבצק לפחות כעשר דקות.
אפשרות שניה – מיקסר חשמלי.
מיקסר יפתור לכם את הבעיה נהדר.
מתחילים על מהירות איטית, עוברים לבינונית ואחרכך למהירה.
האמת, אני משחקת עם מהירויות הלישה גם בינונית וגם מהירה,
עשר דקות המיקסר עובד בסך הכל עד שהבצק מוכן.

התפחה
יש שתי אפשרויות.
אפשר להשאיר את הבצק ל-לילה במקרר, מכוסה עם ניילון נצמד.
משאירים לילה במקרר, למחרת מוציאים, לשים להוצאת האויר, יוצרים צורות ומתפיחים שוב.
או
אחרי שהבצק מוכן בקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ושמים במקום חמים
לשעה -שעה וחצי עד שעתיים. בחורף – שלוש ארבע שעות.
אני בדרך כלל מכניסה למיקרו לא מפעילה, רק בגלל שהמיקרו קטן ושם הבצק יהיה לו חמים.
זה הזמן שהבצק תופח ונח.

כך נראה הבצק לאחר התפחה
עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

רידוד הבצק
לאחר שהבצק תפח בקערה, מוציאים אותו, מוציאים את האויר, לשים שוב
וזה השלב שיוצרים ממנו עוגה.
רצוי לרדד את הבצק דק ככל האפשר.

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמוןאחרי רידוד הבצק תוכלו לבחור איזו עוגה להכין.

אפייה
בדרך כלל אופים ב – 180 מעלות ומשגיחים שהעוגה לא תישרף.
לאחר האפייה
אני מכינה סירופ סוכר ומורחים על העוגה.

מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

עוגת שמרים עם תפוחי עץ
עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמוןאו אולי
נגיסי שמרים חלומיים?נגיסי שמרים מצופים סוכר וקינמוןתוכלו לבחור מתכון לעוגת שמרים כאן
מתכונים לעוגות שמרים

והנה סרטון נוסף איך מכינים עוגת שמרים עם לוטוס

איך מכינים עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד? עכשיו הסרט מחר המתכון. לילה טוב(:#לוטוס #שמרית

‎Posted by Sweet Dooly on‎ יום רביעי 25 נובמבר 2015

בהצלחה!
איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים?




סוויט טיפ:
לפני הכל חייבת לגלות לכם סוד.

יש לי חברה שמאד אוהבת עוגות שמרים אבל מתעצלת להכין את הבצק.
היא קונה את בצק שמרים מוכן ועליו שמה את המילויים השונים, גם אתם יכולים.

הנה מתכון בסיסי להכנת בצק שמרים לעוגת שמרים.

מה צריך בשביל בצק שמרים לעוגת שמרים?

לבצק:
500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 ג' חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים?

את הבצק כולו נכין במיקסר במהירות נמוכה.
בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה.
מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!
אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.

אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:
לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
יצא מההתפחה?
זה השלב שאתם מחליטים
מהשלב הזה אתם צריכים להחליט איזה מילוי יהיה לעוגת שמרים שלכם ואתם מסודרים.
בהצלחה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים