מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים
מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים מגיע עם סיפור של שמירה על משקל, המלחמה הבלתי נגמרת.
אבל לפני הסיפור הנה סרטון איך מכינים עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים.
השבוע הלכתי לפגישה בנוגע לעבודה עם מישהי שאני מכירה.
כשדיברנו בטלפון שאלתי אותה מה להביא לפגישה אמרה בצחוק:"משהו טעים ולא משמין".
אני לקחתי ברצינות את דבריה והגעתי לפגישה עם פשטידות קטנות של קישואים וגזר.
אני יודעת שהיא עומדת לחתן בן, אני יודעת מהזה שאת מנסה לשמור לפני החתונה,
אני יודעת טוב מאד את המלחמה הזו של להיות הכי יפה שאפשר בחתונה של הבן שלך,
אז לא הכנתי עוגה אלא פשטידות ביס של קישואים וגזר.
כשראיתי אותה, היא נראתה נפלא. אבל ממש.
"את נראית נהדר" החמאתי לה
"אני צריכה לרדת עוד קילו ואז יהיה טוב" ענתה במהירות בלי לחשוב
ואני כמעט הכנסתי לה בוקס.
קילו?? זה מה שמפריד בינך ובין האושר??
למה אנחנו אף פעם לא מרוצות ממה שיש לנו?!
מתי נלמד להגיד לעצמנו, לא לאחרים, נכון אנחנו נראות נפלא בואי נגיד תודה.
המלחמות הבלתי פוסקות האלה עם המשקל,
עם הדברים המתוקים – ברור לי שלעולם לא יהיה להם סוף.
ולכן עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים תמתיק לכם את הסיפור.
וכן. גם לך שמחתנת את הבן שלך – תודה על הכל ומזל טוב!

את עוגת השוקולד עם השמרים הכנתי בצורת שבלול.
אולי בתמונה הדוגמנית לפני האפייה לא נראית מרשים

אחרי האפיה מורחים עליה זיגוג
ואני לא אחראית לתוצאות כמה שהיא קטלנית!
איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים? שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר
רק לחצו כאן – איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים?
עוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן – מתכונים לעוגות שמרים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

סוויט טיפ:
יש לי חברה שמאד אוהבת עוגות שמרים אבל מתעצלת להכין את הבצק.
היא קונה את בצק שמרים מוכן ועליו שמה את המילויים השונים, גם אתם יכולים.
בצק שמרים מוכן לילה במקרר להפשרה ולמחרת בבוקר פורסים ומורחים עליו את השוקולד עם האגוזים.
מי שרוצה להכין בצק שמרים לבד – בבקשה.
מה צריך בשביל עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים?
לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
100 'גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח
ביצה טרופה לציפוי
לציפוי
ממרח שוקולד נוטלה
כף סוכר
כפית קינמון
100 גרם אגוזים טחונים
זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל
איך מכינים עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים?
בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות.
אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.
אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות: לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
כך הוא נראה אחרי ההתפחה
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים מהם נכין שלוש עוגות.
את האגוזים, הסוכר והקינמון מערבבים ביחד.
לוקחים גוש בצק ומתחילים לרדד למלבן.
מורחים על הבצק ממרח שוקולד ועליו מפזרים את הסוכר עם הקינמון והאגוזים.
פורסים את הבצק לארבעה פסים שווים ומתחילים לגלגל את הפס הראשון.
על הפס השני נניח את העיגול הראשון ונמשיך לגלגל.
על הפס השלישי נניח את השבלול ונמשיך לגלגל.
בשלב הזה הגלגול קצת יותר קשה לכן נעמיד את השבלול ונעטוף אותו עם יתרת הבצק.
מעבירים את העוגה לתבנית אפיה ומורחים בביצה טרופה.
נותנים לבצק לתפוח כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהבצק משחים.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים את הזיגוג על העוגה.
עוגה קטלנית בטעמה!