מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים

נגיסי שמרים קטנים מצופים סוכר קינמון ואגוזים טבולים בגאנש שוקולד. שחיתות במיטבה!

שתף
הדפסה
נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים
מה צריך

לבצק:
500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 ג' חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

לציפוי
2 כפות חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 ג' אגוזים טחונים

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

מה צריך

לבצק:
500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 ג' חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

לציפוי
2 כפות חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 ג' אגוזים טחונים

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים

נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים
אני אוהבת עוגות שמרים אבל עוגות שמרים טעימות!
הבעיה האמיתית בעוגות שמרים זה להכין את הבצק שמרים.
מודה, גם אני פעם לא ממש אהבתי להתעסק עם בצק שמרים,
אבל למדתי וכשעושים אותו נכון הוא יוצא מופלא.
במיוחד בשבילכם הכנתי סרטון עם דרך הכנת נגיסי השמרים
ותוכלו לראות במדוייק איך מכינים בצק שמרים
ואיך מכינים נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים.

לכן גם בחרתי להכין נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים.
כי הם קטנים כאלה ונפלאים.
הבעיה היחידה עם הנגיסים האלה שהם כל כך טעימים
והם קטנים, אז טועמים אחד ואז עוד אחד ואחד אחרון ו..
נו.. אתם כבר הבנתם את הבעיה.

נגיסי שמרים מצופים סוכר וקינמון

אבל אצל הסוויט שחיתות עד הסוף.
אולי מישהו ירצה לטבול את הקטנים הקטלנים האלה בשוקולד?
או! בשביל זה הוספתי לצלחת קערית גאנש שוקולד
ועכשיו השחיתות שלכם שלמה!
המתכון לנגיסי השמרים התפרסם בעיתון "מעריב"
בו ארחה אותי פסקל פרץ-רובין בערב חג סוכות.
נגיסי השמרים היו חלק מארבעה מתכונים לאירוח בסוכה.
כשחשבנו איזה מתכונים להכין המוטו שהוביל היה
שהמתכונים יהיו פשוטים אבל טעימים ומרשימים.
נכון, בצק שמרים לא מכינים במהירות אבל כדי שיהיה יותר קל,
אני ממליצה להכין את הבצק ערב לפני, לשמור לילה במקרר
ולמחרת להכין את העוגיות או הנגיסים.
כך נראה הבצק אחרי ההתפחה מוכן לעבודה.

פירוט בנושא המרת שמרים מדוייקת לחצו כאן – המרות מידות משקל לאפייה ובישול

נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים

אחרי שהבצק מוכן זו באמת כבר לא עבודה קשה.
וככה נראים הטעימים אחרי שיצאו מהתנור.
זה השלב שאפשר להתחיל לנשנש כאילו אין מחר(:

נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים
כדי שהם יהיו עוד יותר טעימים אפילו
מצפים אותם בסירופ סוכר.
תמיד תזכרו את הכלל והוא נהדר – אחד קר אחד חם
זאת אומרת עוגיות חמות, סירופ קר
או הפוך, עוגיות קרות, סירופ חם.
שתדעו לכם – נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים – ביסים קטנים של אושר!
וכשהם טבולים בשוקולד – רק אלוהים יכול לעזור לנו(:

איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים? שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר
רק לחצו כאן – איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים?

עוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן – מתכונים לעוגות שמרים

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזיםתמונה: עיצוב וסגנון: פסקל פרץ-רובין

נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים

מה צריך בשביל נגיסי שמרים מצופים סוכר וקינמון?

לבצק:
500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 ג' חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

לציפוי
2 כפות חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 ג' אגוזים טחונים

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

איך מכינים נגיסי שמרים מצופים סוכר וקינמון?

הבהרה:  את הבצק כולו נכין במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה.
בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!

אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.

אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:  לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.

בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
כך הוא נראה אחרי ההתפחה

תמונה

מרדדים הבצק לריבוע ממש ממש דק,
מורחים 2 כפות חמאה מומסת  על הבצק ועליו מפזרים סוכר חום, קינמון ואגוזים.
מגלגלים את הבצק לשבלול ארוך ופורסים פרוסות דקות דקות.
מעבירים את הפרוסות לתבנית אפיה. נותנים לבצק לתפוח כחצי שעה נוספת, מורחים בביצה טרופה.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהבצק משחים.
כשהנגיסים יוצאות מהתנור, מורחים הזיגוג על הנגיסים על מנת שיבריקו.

להכין גאנש שוקולד:
200  גרם שוקולד
1 שמנת מתוקה – 250 גרם
מרתיחים שמנת מתוקה, שמים בתוכה את השוקולד ושוכחים מהעיסה לעשר דקות.
לאחר מכן מערבבים היטב לעיסה אחידה.

מניחים קערית עם גאנש השוקולד, מסביב מפזרים את נגיסי השמרים ומי שרוצה טובל את הנגיסים בשוקולד.
תהנו!

באינסטגרם הנפלא שלי כבר הייתם? תמצאו שם דברים שלא תראו בשום מקום אחר רק ללחוץ כאן – האינסטגרם של הסוויט

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?