Go Back Email Link
עוגת תפוזים ושקדים עם סירופ

עוגת תפוזים ושקדים עם סירופ

סוויט דולי
עוגת תפוזים ושקדים עם סירופ שמרטיב את העוגה ועושה אותה חלום. עוגה בחושה פרווה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course עוגת תפוזים ושקדים עם סירופ
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 200 גרם נטורינה – בטמפרטורת החדר, ממש רכה
  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס קמח תופח

לסירופ

  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 שקיות סוכר וניל

Instructions
 

  • שמים במיקסר את הביצים, נטורינה, הסוכר, סוכר וניל ומקציפים לפחות חמש דקותל קצף בהיר ותפוח.
  • מוסיפים מיץ התפוזים ומערבבים.
  • מערבבים את הקמח והשקדים ביחד ומוסיפים לתערובת
    מערבבים לבלילה אחידה.
  • מעבירים את העוגה לתבנית אפייה.
    בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגה, אופים כחמישים דקות עד שהעוגה משחימה.
  • בינתיים מכינים את סירופ התפוזים. בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים עם סוכר וניל, לאחר שהנוזל רתח, מבשלים עוד כחמש דקות וסוגרים את האש.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור והיא חמה, עם כף מרטיבים את כל העוגה בסירופ התפוזים.
    עוגה חמה – סירופ קר.
  • בוזקים מעל אבקת סוכר.
  • עוגה חלומית!!

סוויט טיפ:

  • הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק או תבנית 24
Keyword עוגות