Go Back Email Link
עוגת תפוזים עם תפוזים מסוכרים

עוגת תפוזים עם תפוזים מסוכרים

סוויט דולי
עוגת תפוזים עם תפוזים מסוכרים, עוגת פרווה נהדרת
Prep Time 50 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course עוגת תפוזים עם תפוזים מסוכרים
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 11/2 תפוזים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 מקל וניל – אם אין 2 שקיות אבקת סוכר

לעוגה

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה
  • אבקת סוכר – לקישוט העוגה מעל – לא חייבים

Instructions
 

  • יוצקים לסיר מים סוכר ומקל וניל ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס.
  • פורסים תפוז לפרוסות דקות ומכניסים לבלילה.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה את פרוסות התפוז,
    יש להיזהר שהמים לא יגמרו והתפוזים ישרפו.
    אחרי כחצי שעה, מכבים את האש ומניחים בצד.
  • מכינים את העוגה.
  • שמים בקערה ביצים, סוכר וסוכר וניל ומערבבים הכל ביחד.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים
  • מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  • מעבירים לשתי תבניות אינגלישקייק או תבנית 24 עגולה בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגות ואופים כחצי שעה עד ארבעים דקות.
  • מוציאים מהתנור ומקררים את העוגה. אחרי כשעה הופכים את העוגה על תבנית הגשה, ואת שאריות הסירופ מהסיר מורחים על התפוזים.
  • עוגה ממש מושלמת.
Keyword עוגות