Go Back Email Link
עוף ותפוחי אדמה בתנור עם דבש וסויה

עוף ותפוחי אדמה בתנור עם דבש וסויה

סוויט דולי
עוף ותפוחי אדמה בתנור עם דבש וסויה שמכינים בשיטת שגר ושכח
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 28 minutes
Course מתכונים לעוף
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 פולקע עוף או כרעיים
  • 5 כפות שמן
  • 3 כפות דבש
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 6 תפוחי אדמה

Instructions
 

  • שמים בקערה את השמן, סויה, דבש פלפל שחור ושיני השום ומערבבים לבלילה אחידה
  • במחבת יוצקים שמן ומטגנים את הפולקע של העוף שישחים
  • כשהעוף תפס צבע בהשחמה, מוציאים מהסיר
  • מוסיפים לבלילה את העוף ומערבבים
  • מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים הכל ביחד
  • משמנים תבנית, בתבנית משומנת מניחים את העוף וגם תפוחי האדמה בצורה מסודרת
  • יוצקים על העוף את שאריות התבלינים שהרוטב יכסה את העוף ומכניסים לתנור
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוף ומכסים עם נייר כסף ואופים כשעה וחצי
  • עשרים דקות אחרונות מורידים את נייר האפייה ואפים בלי כיסוי
  • מוציאים מהתנור ומגישים. טעים אש!
Keyword עוף ותפוחי אדמה בתנור עם דבש וסויה