Go Back Email Link
עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים

עלי פילו ממולאים בפירות יבשים

סוויט דולי
עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים,עלי פילו ממולאים בסוכר בפיסטוקים עם סוכר חום וקינמון.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה עלי פילו מופשרים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 100 גרם אגוזים קצוצים או פיסטוקים קצוצים

Instructions
 

  • מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  • פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים במגבת כי לעלי הפילו יש נטייה להתייבש.כל פעם לוקחים דף פילו מניחים בצד עובדים עליו ובינתיים יתר הדפים מכוסים במגבת.
  • מערבבים בקערה את הסוכר החום עם הקינמון והאגוזים או הפיסטוקים.
  • מקלפים בעדינות דף פילו, עם מברשת מורחים עליו חמאה מומסת ועליו מפזרים שכבת סוכר קינמון ואגוזים.
  • לקחת עוד דף, להניח על הדף שהכנו, נכון, יש קצת “הרים וגבעות”, לא להיבהל זה בסדר, למרוח חמאה מומסת ולפזר סוכר קינמון ואגוזים.
  • ככה שלוש פעמים, שלושה דפים אחד על גבי השני. עכשיו כל שנותר הוא לגלגל לנקניק ארוך.
  • אני מרחתי מעל חמאה מומסת, אחותי מרחה חמאה מומסת עם ביצה, מה שנותן גוון כהה יותר לבצק אחרי האפיה.
  • מניחים הגלילים בתבנית משומנת ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות עד שנעשה חום.
  • כשחותכים אותם לאחר האפיה, רעש פיצפוצי עלי הפילו כשהם נחתכים הורס וכשזה חם זה אפילו יותר קטלני.
  • בתיאבון
Keyword עלי פילו ממולאים בפירות יבשים