לעלי הפילו הקטלנים האלה -עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים – יש רק אחראית אחת. אחותי.
כשנוגסים בעלי הפילו פיצפוץ הנגיסה והפירורים שמתפזרים לך בפה, הורס וקטלני כאחד.
אתמול הראתה לי איך מכינה את בורקס התרד המופלאים שלה ונשארו עלי פילו.
“אל תזרקי “אמרה, “תגיעי הביתה אגיד לך בדיוק מה לעשות”. והיא אמרה.
לכן מורות סניף הדר יקרות, אני מבקשת להדגיש, המתכון הוא של אחותי. לא שלי.
אל נא אמרו “עלי הפילו של סוויט דולי” אמרו “אופירה אמרה לדולי” איך להכין – עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים
ואחרי שהבהרנו הנושא,
רוצו לקנות עלי פילו
תעבדו שבע דקות על השעון
ואם אתם שואלים איך מכינים את עלי הפילו ממולאים והקטלניים האלה .
פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים במגבת כי לעלי הפילו יש נטייה להתייבש.
כל פעם לוקחים דף פילו מניחים בצד עובדים עליו ובינתיים יתר הדפים מכוסים במגבת.
מערבבים בקערה את הסוכר החום עם הקינמון והאגוזים או הפיסטוקים.
מקלפים בעדינות דף פילו, עם מברשת מורחים עליו חמאה מומסת ועליו מפזרים שכבת סוכר קינמון ואגוזים.
לקחת עוד דף, להניח על הדף שהכנו, נכון, יש קצת “הרים וגבעות”,
לא להיבהל זה בסדר, למרוח חמאה מומסת ולפזר סוכר קינמון ואגוזים.
ככה שלוש פעמים, שלושה דפים אחד על גבי השני. עכשיו כל שנותר הוא לגלגל לנקניק ארוך.
עוד מתכונים לט"ו בשבט תמצאו כאן – מתכונים לט"ו בשבט
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו21 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
סט מושלם לאפייה!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים
עלי פילו ממולאים בפירות יבשים
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה עלי פילו מופשרים
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה
- 1 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 100 גרם אגוזים קצוצים או פיסטוקים קצוצים
Instructions
- מחממים תנור ל – 180 מעלות.
- פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים במגבת כי לעלי הפילו יש נטייה להתייבש.כל פעם לוקחים דף פילו מניחים בצד עובדים עליו ובינתיים יתר הדפים מכוסים במגבת.
- מערבבים בקערה את הסוכר החום עם הקינמון והאגוזים או הפיסטוקים.
- מקלפים בעדינות דף פילו, עם מברשת מורחים עליו חמאה מומסת ועליו מפזרים שכבת סוכר קינמון ואגוזים.
- לקחת עוד דף, להניח על הדף שהכנו, נכון, יש קצת “הרים וגבעות”, לא להיבהל זה בסדר, למרוח חמאה מומסת ולפזר סוכר קינמון ואגוזים.
- ככה שלוש פעמים, שלושה דפים אחד על גבי השני. עכשיו כל שנותר הוא לגלגל לנקניק ארוך.
- אני מרחתי מעל חמאה מומסת, אחותי מרחה חמאה מומסת עם ביצה, מה שנותן גוון כהה יותר לבצק אחרי האפיה.
- מניחים הגלילים בתבנית משומנת ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות עד שנעשה חום.
- כשחותכים אותם לאחר האפיה, רעש פיצפוצי עלי הפילו כשהם נחתכים הורס וכשזה חם זה אפילו יותר קטלני.
- בתיאבון