עלי פילו ממולאים בתפוחים
סוויט דולי
מתכון לתפוחים בעלי פילו, רעש התפצחות עלי הפילו, הטופי והתפוחים שימלאו לכם את הפה אחרי הביס ואתם מכורים
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי
- 1 חבילה עלי פילו
- 50 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 5 תפוחים חתוכים לריבועים
- 1 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 50 גרם אגוזים קצוצים
- 1 קופסה ממרח טופי או ריבה
מערבבים בקערה את התפוחים, סוכר חום, קינמון ואגוזים.
פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים במגבת כי לעלי הפילו יש נטייה להתייבש.כל פעם לוקחים דף פילו מניחים בצד עובדים עליו ובינתיים יתר הדפים מכוסים במגבת.
מקלפים בעדינות שני דפי פילו, מורחים בשכבת ממרח טופי.בתחילת הדף להוסיף את התפוחים. לגלגל את הפילו משני הצדדים כדי שהתפוחים לא יברחו ולגלגל לרולדה ארוכה.
למרוח מעל את החמאה המומסת עם הביצה.
ניתן גם להכין בקעריות.לרסס קערית עם שמן להניח שני עלי פילו בצלוחית, למרוח רוטב טופי ולהוסיף תפוחים. למרוח את שולי העלים עם החמאה המומסת והביצה. לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות להכניס הרולדות ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות גג, עד שעלי הפילו משחימים.
הכי כיף לאכול את זה. העלים שמתפצחים בפה, רוטב הטופי והתפוחים, פשוט תענוג!
Keyword עלי פילו ממולאים בתפוחים