עלי פילו ממולאים בתפוחים

מתכון לתפוחים בעלי פילו, רעש התפצחות עלי הפילו, הטופי והתפוחים שימלאו לכם את הפה אחרי הביס ואתם מכורים.

שתף
הדפסה
תפוחים בעלי פילו
מה צריך

חבילת עלי פילו
50 גרם חמאה מומסת+1 ביצה – מערבבים ביחד בקערית קטנה

5 תפוחים חתוכים לריבועים
כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 גרם אגוזים קצוצים

 קופסת ממרח טופי (יש בכל החנויות שמתמחות באפיה). אם לא מצאתם אפשר להשתמש בריבה.

סוויט טיפ

חבילת עלי פילו
50 ג' חמאה מומסת+1 ביצה – מערבבים ביחד בקערית קטנה

5 תפוחים חתוכים לריבועים
כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 ג' אגוזים קצוצים

מה צריך

חבילת עלי פילו
50 גרם חמאה מומסת+1 ביצה – מערבבים ביחד בקערית קטנה

5 תפוחים חתוכים לריבועים
כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 גרם אגוזים קצוצים

 קופסת ממרח טופי (יש בכל החנויות שמתמחות באפיה). אם לא מצאתם אפשר להשתמש בריבה.

סוויט טיפ

חבילת עלי פילו
50 ג' חמאה מומסת+1 ביצה – מערבבים ביחד בקערית קטנה

5 תפוחים חתוכים לריבועים
כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 ג' אגוזים קצוצים

תפוחים בעלי פילו

עלי פילו ממולאים בתפוחים זהו מתכון פשוט נפלא.
בפעם הקודמת שהכנתי את עלי הפילו הם נעלמו מהר מדי.
הכנתי כמות מצומצמת והשארתי בקופסה הכי פושטית במטבח.
ביום חמישי בערב הכנתי, שישי בבוקר פרסמתי, שישי בצהרים חגגנו יומולדת בארוחה משפחתית.

כל מי שנכנס שאל אם יקבל דוגמית למתכון שפורסם בסוויט עם עלי הפילו.
אמרתי שלא. אין מספיק לכולם אבל אל תדאגו, יש שלושה קינוחים אחרים. דברו אל הלמפה.
כל פעם שנכנסתי למטבח שמתי לב שהכמות בקופסת הפלסטיק קטנה.
בתחילה היו שבע חתיכות, אח"כ חמש.  בעיה.
הבעיה נפתרה בקלות אחרי עשר דקות שלא הורדתי את העינים מהמטבח.
אחד מהמשפחה(לא מציינת שמות לא צריך סכסוכים משפחתיים לפני שבת),
ניגש למטבח בנונשלנט, אפילו לא הביט לצדדים.
פתח הקופסה, הכניס החתיכה לפה והמשיך בדרכו. שום ראיה לא נשארה בשטח.
בסוף הארוחה בקושי פירורים נשארו בקופסה.

הבנתי שעליתי פה על שוס והכנתי עלי פילו ממולאים בתפוחים.
הפעם, תפוחים בעלי פילו. "נמזרח" את השטרודל האוסטרי. התהליך פשוט.

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו24 כאןמתכונים לווטצ'אפ

בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן   –
האינסטגרם של סוויטדולי

 מכינים תערובת של ריבועי תפוחים עם סוכר חום, קינמון ואגוזים קצוצים

שקופית2

 

 על עלה הפילו מורחים שכבת ממרח טופי, שורת תפוחים ומגלגלים משני הצדדים

שקופית5

 

 אחרי שהכנו את הרולדות, מצפים בחמאה מומסת ושמים בתבנית

שקופית6

 את הצלוחיות הקטנות משמנים,
מניחים את עלה הפילו,
ממלאים בתפוחים ומורחים על הבצק שנותר חמאה מומסת.
תפוחים בעלי פילו. תענוג!

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

עוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן
מתכונים לראש השנה

שקופית4

עלי פילו ממולאים בתפוחים

 

 

 

 

שטרודל תפוחים חלומי עם עלי פילו שמכינים במהירות

עלי פילו ממולאים בתפוחים

סוויט דולי
מתכון לתפוחים בעלי פילו, רעש התפצחות עלי הפילו, הטופי והתפוחים שימלאו לכם את הפה אחרי הביס ואתם מכורים
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה עלי פילו
  • 50 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 5 תפוחים חתוכים לריבועים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • 1 קופסה ממרח טופי או ריבה

Instructions
 

  • מערבבים בקערה את התפוחים, סוכר חום, קינמון ואגוזים.
  • פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים במגבת כי לעלי הפילו יש נטייה להתייבש.כל פעם לוקחים דף פילו מניחים בצד עובדים עליו ובינתיים יתר הדפים מכוסים במגבת.
  • מקלפים בעדינות שני דפי פילו, מורחים בשכבת ממרח טופי.בתחילת הדף להוסיף את התפוחים. לגלגל את הפילו משני הצדדים כדי שהתפוחים לא יברחו ולגלגל לרולדה ארוכה.
  • למרוח מעל את החמאה המומסת עם הביצה.
  • ניתן גם להכין בקעריות.
    לרסס קערית עם שמן להניח שני עלי פילו בצלוחית, למרוח רוטב טופי ולהוסיף תפוחים. למרוח את שולי העלים עם החמאה המומסת והביצה.
  • לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות להכניס הרולדות ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות גג, עד שעלי הפילו משחימים.
  • הכי כיף לאכול את זה. העלים שמתפצחים בפה, רוטב הטופי והתפוחים, פשוט תענוג!
Keyword עלי פילו ממולאים בתפוחים

מה צריך בשביל תפוחים בעלי פילו?
חבילת עלי פילו
50 גרם חמאה מומסת+1 ביצה – מערבבים ביחד בקערית קטנה

5 תפוחים חתוכים לריבועים
כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 גרם אגוזים קצוצים

 קופסת ממרח טופי (יש בכל החנויות שמתמחות באפיה). אם לא מצאתם אפשר להשתמש בריבה.

 איך מכינים תפוחים בעלי פילו?

מערבבים בקערה את התפוחים, סוכר חום, קינמון ואגוזים.
פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים במגבת כי לעלי הפילו יש נטייה להתייבש.
כל פעם לוקחים דף פילו מניחים בצד עובדים עליו ובינתיים יתר הדפים מכוסים במגבת.
מקלפים בעדינות שני דפי פילו, מורחים בשכבת ממרח טופי.
בתחילת הדף להוסיף את התפוחים. לגלגל את הפילו משני הצדדים כדי שהתפוחים לא יברחו ולגלגל לרולדה ארוכה.
למרוח מעל את החמאה המומסת עם הביצה.
ניתן גם להכין בקעריות.
לרסס קערית עם שמן להניח שני עלי פילו בצלוחית, למרוח רוטב טופי ולהוסיף תפוחים.
למרוח את שולי העלים עם החמאה המומסת והביצה.
לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות להכניס הרולדות ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות גג, עד שעלי הפילו משחימים.
הכי כיף לאכול את זה. העלים שמתפצחים בפה, רוטב הטופי והתפוחים, פשוט תענוג!

שקופית3

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים