Go Back Email Link
עלי פילו עם גבינה מתוקה ופטל

עלי פילו מתוקים עם גבינה ופטל

סוויט דולי
עלי פילו מתוקים עם גבינה ופטל שמכינים בעשרים דקות
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course מתכונים לעוגות גבינה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פילו שימרית
  • 2 כפות שמן
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 ביצה
  • 1 כף סוכר
  • 15 יחידות פטל טרי

Instructions
 

  • משמנים תבנית אפייה ומפרדים אותה עם 3-4 עלי פילו שהתבנית תהייה מכוסה כולה
  • משמנים את העלים
  • לוקחים דף פילו מכווצים, יוצרים עיגול ומניחים באמצע התבנית
  • לוקחים דף נוסף של פילו, מכווצים כמו מניפה ומסביב לעיגול מניחים בעמידה את המניפה
  • מכינים כמה דפי פילו לצורת מניפה, ומסדרים מסביב לתבנית אבל משאירים רווחים בתוכם ניצוק את הגבינה
  • משמנים את העלים ולתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים עשר דקות ומוציאים מהתנור
  • בינתיים מכינים את הבלילה של הגבינה
  • בקערה שמים גבינה, סוכר, סוכר וניל, אינסטנט פודינג וניל, ביצה ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
  • מעבירים את הבלילה לשקית זילוף שיהיה יותר נוח אבל לא חייבים
  • אני העדפתי שקית זילוף, אבל אפשר עם כפית, לאט לאט למלא את "המנהרות" של הפילו
  • אחרי עשר דקות, מוציאים את הפילו מהתנור
  • עם שקית הזילוף ממלאים את "המנהרות" הריקות בגבינה
  • מפזרים פטל מעל ומכניסים לתנור שוב לעשרים דקות
  • לאחר כעשרים דקות מוציאים, מפזרים אבקת סוכר ו-וואלה!
  • אפשר לחכות כמה דקות שיתקרר קצת ואז לאכול, לשמוע את הפריכות ולהגיד ואו! זה טעים אש!
Keyword עלי פילו מתוקים עם גבינה ופטל