עלי פילו מתוקים עם גבינה ופטל, מאפה קריספי פריך ונהדר. אתם חייבים לראות את הסרטון רק בשביל לשמוע את הרעש של התפוצצות הפילו. שבוע אחרון הייתי קצת חולה, ימים קשים עוברים על כולנו, ואני החלטתי להמתיק קצת את המצב עם מתוק. איך אני יודעת שאני כבר מרגישה טוב? אני נכנסת למטבח ומחפשת מה לעשות, ורצוי שיהיה מתוק, אין כמו מתוקים כדי להרגיע את הנפש.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם סרטון של דקה כדי שתראו איך בדיוק הכנתי
והפעם כשפתחתי את המקרר וראיתי את עלי הפילו, כבר שמעתי בעיני רוחי איך הילדים נוגסים בפילו עם הגבינה המתוקה ועשרים דקות והתבנית היתה מוכנה.
עלי הפילו של שימרית נהדרים, הם תמיד במקרר, לא צריך להפשיר, תחפשו אותם במקררים ליד הגבינות לא במקפיאים. ואחרי האפייה הוא קריספי במיוחד.
את המאפה שלי התחלתי להכין עם הפילו. סידרתי את עלי הפילו בתבנית והכנסתי לתנור לעשר דקות בלבד, בכוונה אפיתי לפני כדי שהפילו יהיה קריספי במיוחד, ולא יספוג את הלחות מהגבינה. הכנתי מאפה עם "מנהרות", ברוח התקופה, אבל אצלי המנהרות יהיו מתוקות.
הוצאתי מהתנור ומלאתי במילוי גבינה מתוק, ב"מנהרות" שנוצרו בין עלי הפילו
אמרתי לכם – מנהרות מתוקות במיוחד
בסוף קישטתי בפטל ולתנור לעוד עשרים דקות בלבד
המאפה שלנו יצא מושלם!
קריספי ופריך עם מילוי גבינה נהדר והפטל שהוסיף לו טעם
תפזרו אבקת סוכר וכן- אפשר לאכול חם – זה טעים אש!
נחמה אמיתית לנשמה
מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? בבקשה
מתכונים לעוגיות
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הקוצץ המושלם לכל מטבח
תראו את שכבות הפילו לאחר החיתוך איך יצאו מושלמות
עלי פילו מתוקים עם גבינה ופטל
הפוסט בשיתוף "שימרית"

עלי פילו מתוקים עם גבינה ופטל
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק פילו שימרית
- 2 כפות שמן
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 ביצה
- 1 כף סוכר
- 15 יחידות פטל טרי
Instructions
- משמנים תבנית אפייה ומפרדים אותה עם 3-4 עלי פילו שהתבנית תהייה מכוסה כולה
- משמנים את העלים
- לוקחים דף פילו מכווצים, יוצרים עיגול ומניחים באמצע התבנית
- לוקחים דף נוסף של פילו, מכווצים כמו מניפה ומסביב לעיגול מניחים בעמידה את המניפה
- מכינים כמה דפי פילו לצורת מניפה, ומסדרים מסביב לתבנית אבל משאירים רווחים בתוכם ניצוק את הגבינה
- משמנים את העלים ולתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים עשר דקות ומוציאים מהתנור
- בינתיים מכינים את הבלילה של הגבינה
- בקערה שמים גבינה, סוכר, סוכר וניל, אינסטנט פודינג וניל, ביצה ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
- מעבירים את הבלילה לשקית זילוף שיהיה יותר נוח אבל לא חייבים
- אני העדפתי שקית זילוף, אבל אפשר עם כפית, לאט לאט למלא את "המנהרות" של הפילו
- אחרי עשר דקות, מוציאים את הפילו מהתנור
- עם שקית הזילוף ממלאים את "המנהרות" הריקות בגבינה
- מפזרים פטל מעל ומכניסים לתנור שוב לעשרים דקות
- לאחר כעשרים דקות מוציאים, מפזרים אבקת סוכר ו-וואלה!
- אפשר לחכות כמה דקות שיתקרר קצת ואז לאכול, לשמוע את הפריכות ולהגיד ואו! זה טעים אש!