Go Back Email Link
פאי פקאן קלאסי מושלם

פאי פקאן קלאסי מושלם

סוויט דולי
פאי פקאן עם רוטב טופי מושלם וטעים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 בצק פריך שימרית
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 3 ביצים
  • 100 גרם אגוזי פקאן טחונים
  • 1 כף אינטסטט פודינג וניל
  • 100 גרם אגוזי פקאן שלמים

Instructions
 

  • מתחילים עם הכנת רוטב הטופי
  • שמים בסיר חמאה וסוכר חום ומערבבים עד שהחמאה והסוכר נמסים
  • מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לעיסה אחידה
  • מוסיפים את סירופ המייפל, מערבבים ומקררים.
  • כשהתערובת קרה, מוסיפים את הביצים ומערבבים הכל ביחד
  • מוסיפים כוס אגוזי פקאן קצוצים לתערובת ומערבבים
  • מוסיפים את כף האינסטנט פודינג לתערובת ומערבבים
  • מוציאים את בצק שימרית ומרדדים אותו קלות
  • מעבירים את הבצק לתבנית הפאי
  • מהדקים את הבצק מסביב וגם בתחתית
  • דוקרים את הבצק עם מזלג
  • יוצקים את בלילת הטופי והפקאנים לתבנית
  • את השאריות של הבצק מסירים
  • מפזרים על הבלילה את אגוזי הפקאן השלמים
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הפאי ואופים בטורבו כארבעים עד חמישים דקות
  • מוציאים, מקררים ומתענגים על כל ביס.
Keyword פאי פקאן קלאסי מושלם