Go Back Email Link
פאפאנש סופגנייה רומנית מבושלת או מטוגנת

פאפאנש סופגנייה רומנית מבושלת או מטוגנת

סוויט דולי
פאפאנש סופגנייה רומנית מבושלת או מטוגנת שמגישים עם ריבה ושמנת ומלקקים את האצבעות
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 50 minutes
Course פאפאנש סופגנייה רומנית מבושלת או מטוגנת
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 250 גרם גבינה כחושה כנען/ טיב טעם/ טבורוג
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות גדושות סולת
  • 4 כפות קמח
  • רבע כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח

Instructions
 

  • מערבבים את כל המרכיבים ביחד לעיסה אחידה ושמים בצד כעשרים דקות עד חצי שעה שהעיסה תתפח.
  • כשהעיסה תפוחה מחממים סיר מים על האש ומביאים לרתיחה.
  • כשהמים רותחים, מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים קטנים מהבלילה ושמים בסיר עם המים הרותחים. מנמיכים את האש ומבשלים כל פאפנש כעשר דקות לפחות.
  • בהתחלה הם יצפו למעלה, תנו להם להתבשל על אש נמוכה לפחות שבע דקות.
  • מוציאים עם מסננת, מעבירים לצלחת, מפזרים קוביות חמאה על פאפנש מגישים אם ריבה או שמנת חמוצה.

איך מכינים פאפנש מטוגן?

  • מערבבים את כל החומרים ביחד ונותנים לעיסה לעמוד כעשר דקות. יוצקים שמן לסיר ומחכים שהשמן ירתח.
  • איך יודעים שהשמן חם? שמים ידית של כף מעץ ואם יש בועות מסביב סימן שהשמן חם.
  • מרטיבים ידיים, יוצרים כדורים שטוחים וזורקים את הכדורים לאש.
  • תנמיכו את האש שהפאפנש לא ישרפו.
  • הפאפנש יתפחו בשמן ולכן חשוב לא לעשות אותם שמנים מדי, כדי שהתערובת בפעם תוכל להתבשל היטב.
  • מעבירים לנייר סופג אחרי הטיגון, מפזרים אבקת סוכר
  • ועכשיו באמת נהנים מכל ביס וביס.
Keyword מתכונים לחנוכה