Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
פאפאנש סופגנייה רומנית מבושלת או מטוגנת
סוויט דולי
פאפאנש סופגנייה רומנית מבושלת או מטוגנת שמגישים עם ריבה ושמנת ומלקקים את האצבעות
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
30
minutes
mins
Cook Time
20
minutes
mins
Total Time
50
minutes
mins
Course
פאפאנש סופגנייה רומנית מבושלת או מטוגנת
Cuisine
בישול ישראלי
Ingredients
250
גרם
גבינה כחושה כנען/ טיב טעם/ טבורוג
2
ביצים
2
כפות
סוכר
4
כפות
גדושות סולת
4
כפות
קמח
רבע
כפית
סודה לשתיה
קורט מלח
Instructions
מערבבים את כל המרכיבים ביחד לעיסה אחידה ושמים בצד כעשרים דקות עד חצי שעה שהעיסה תתפח.
כשהעיסה תפוחה מחממים סיר מים על האש ומביאים לרתיחה.
כשהמים רותחים, מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים קטנים מהבלילה ושמים בסיר עם המים הרותחים. מנמיכים את האש ומבשלים כל פאפנש כעשר דקות לפחות.
בהתחלה הם יצפו למעלה, תנו להם להתבשל על אש נמוכה לפחות שבע דקות.
מוציאים עם מסננת, מעבירים לצלחת, מפזרים קוביות חמאה על פאפנש מגישים אם ריבה או שמנת חמוצה.
איך מכינים פאפנש מטוגן?
מערבבים את כל החומרים ביחד ונותנים לעיסה לעמוד כעשר דקות. יוצקים שמן לסיר ומחכים שהשמן ירתח.
איך יודעים שהשמן חם? שמים ידית של כף מעץ ואם יש בועות מסביב סימן שהשמן חם.
מרטיבים ידיים, יוצרים כדורים שטוחים וזורקים את הכדורים לאש.
תנמיכו את האש שהפאפנש לא ישרפו.
הפאפנש יתפחו בשמן ולכן חשוב לא לעשות אותם שמנים מדי, כדי שהתערובת בפעם תוכל להתבשל היטב.
מעבירים לנייר סופג אחרי הטיגון, מפזרים אבקת סוכר
ועכשיו באמת נהנים מכל ביס וביס.
Keyword
מתכונים לחנוכה