Go Back Email Link
פונצ'קי מתכון לסופגניות גיאורגיות

פונצ'קי מתכון לסופגניות גיאורגיות

סוויט דולי
פונצ'קי מתכון לסופגניות גיאורגיות ממולאות בקרם פטיסייר מושלם
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים לסופגניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • רבע כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 2 כפות ברנדי
  • 3/4 כוס מים
  • חצי כפית מלח

קרם פטיסייר

  • 2 חלמונים
  • רבע כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כפות קורנפלור
  • 50 גרם חמאה

Instructions
 

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, שמרים, מוסיפים סוכר, סוכר וניל מערבבים. 
  • מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים
  • מוסיפים את הברנדי ומערבבים
  • מוסיפים את המים ומערבבים ומוסיפה בסוף את המלח
  • נותנים למיקסר לעבוד כשבע דקות
  • משחקת עם המהירות עד שהבצק שלנו נתלה על הוו לישה
  • מוציאים מקערת המיקסר, מעבירים לתבנית משומנת
  • יוצרים כדור, מכסים את התבנית עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה - שעה ורבע
  • בינתיים מכינים את הקרם פטיסייר
  • בקערה מערבבים את החלמונים עם סוכר וסוכר וניל ומערבבים לבלילה אחידה
  • יוצקים כוס וחצי חלב לסיר ומחממים על האש
  • חצי כוס חלב מערבבים עם קורנפלור לעיסה אחידה ומוסיפים לתערובת החלמונים
  • כשהחלב חם, מעבירים שתי כפות מהחלב החם לתערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות
  • ולאט לאט מעבירים את כל הבלילה לסיר עם החלב שהוא מתבשל על האש
  • מערבבים כל הזמן שלא יהיו גושים עד שהתערובת מסמיכה
  • כשהתערובת מסמיכה, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • מכניסים למקרר לקירור
  • מוציאים את הבצק מהתפחה, לשים ומוציאים את האויר וחותכים לכדורים
  • כל שני כדורים מרדדים לעיגול
  • מניחים כפית מהמלית על כדור בצק, מכסים עם בצק נוסף וקורצים עיגולים
  • כל סופגניה מניחים על נייר אפייה ומתפיחים עוד כחצי שעה
  • אחרי כחצי שעה מחממים שמן וכשהוא חם, מעבירים את הסופגניה לטיגון
  • תשחקו עם האש שהסופגניה לא תישרף, חשוב לשים לב לפעמים שהאש תהייה בינונית
  • מטגנים את הסופגניות משני הצדדים
  • את נייר האפייה שולפים החוצה
  • לאחר הטיגון מניחים את הסופגניות על נייר סופג
  • ככה מטגנים את כל הסופגניות
  • וברור לי שזה השלב שהידיים ישרפו לכם כשתפתחו את הסופגניה אבל אתם תפתחו תטעמו ותגידו ואו!
  • חנוכה טעים טעים שיהיה לכם אהובות ואהובים
Keyword פונצ'קי מתכון לסופגניות גיאורגיות