פונצ'קי מתכון לסופגניות גיאורגיות, הן סופגניות מיוחדות במינן, שממלאים אותן בקרם חלב או קרם פטיסייר לפני שמטגנים אותן. כשהעלתי את המתכונים מישהי ביקשה מתכון לסופגניות גיאורגיות ומיד רצתי לחפש מה זה. מסתבר שאלה סופגניות שממלאים אותן לפני בקרם חלב מבושל שהוא בעצם קרם פטיסייר. שלושה פעמים הכנתי את הסופגניות האלה עד שהגעתי למירקם הנכון של הבצק כדי שהסופגניות יהיו רכות עם הקרם בתוכו מושלם.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
הקטע המצחיק שיש לי חברה ששנים קראה לי פונצ'קה. מכייון שאני לא מהתפוצה הנכונה הבנתי שזה שם חיבה בלי להבין את משמעות השם.
אז גברת בתיה, נכון, פונצ'קה זהו שם מתוק ונהדר אבל ככה לקרא לי כל השנים סופגניה בלי לדעת?! אהובה שלי את. צודקת. אני באמת סופגניה! אבל בואו נחזור לסופגניות הגיאורגיות שלנו.
הכנתי לכם סרטון עם הגירסה הסופית שתראו איך בדיוק מכינים את הסופגניות האלה.
הכנתי את הסופגניות עם קרם פטיסייר שבישלתי ואחרי זה קיררתי והכנתי איתו את הסופגניות
והן בהחלט יצאו מושלמות
אבל גם הייתי חייבת לבדוק איך זה עובד עם קרם אינסטנט פודינג וניל מוכן
הקרם נשמר בתוכו יפה, לא התקלקל
אבל אין מה להשוות את הקרם פטיסייר המבושל לעומת הקנוי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצ55 כאן- מתכונים לווטצא'פ
הבעיה הגדולה בסופגניות האלה שצריך להכניס את הקרם לפני הטיגון.
ניסיתי כמה צורות, פעם קיפלתי את הבצק, פעם גלגלתי למעלה
עד שהגעתי לצורה המושלמת,
של הכנת כדורי סופגניות רידוד כל עיגול, שמים כפית מלית,
סוגרים עם עוד פיסת בצק וקורצים עם חותכן.
נכון, קצת עבודה אבל איזה טעם שווה בסוף!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לסופגניות?
כל הקולקציה של הסופגניות כאן
מתכונים לסופגניות
מבצע בלאק פריידי הגיע לסוויט
עם מארז במחיר מטורף ושליח עד הבית!
כל המתכונים לחנוכה מחכים לכם כאן
מתכונים לחנוכה
ויש גם קטגוריה חדשה למתכונים ללביבות
שם תמצאו את כל הלביבות במקום אחד
מתכונים ללביבות
הן רכות ונהדרות, אפשר להגיש עם אבקת סוכר
אפשר לקשט עם הקרם מעל
מה שתרצו – הן פשוט נהדרות.
פונצ'קי מתכון לסופגניות גיאורגיות
פונצ'קי מתכון לסופגניות גיאורגיות
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- רבע כוס שמן
- 2 ביצים
- 2 כפות ברנדי
- 3/4 כוס מים
- חצי כפית מלח
קרם פטיסייר
- 2 חלמונים
- רבע כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כוסות חלב
- 2 כפות קורנפלור
- 50 גרם חמאה
Instructions
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, שמרים, מוסיפים סוכר, סוכר וניל מערבבים.
- מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים
- מוסיפים את הברנדי ומערבבים
- מוסיפים את המים ומערבבים ומוסיפה בסוף את המלח
- נותנים למיקסר לעבוד כשבע דקות
- משחקת עם המהירות עד שהבצק שלנו נתלה על הוו לישה
- מוציאים מקערת המיקסר, מעבירים לתבנית משומנת
- יוצרים כדור, מכסים את התבנית עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה - שעה ורבע
- בינתיים מכינים את הקרם פטיסייר
- בקערה מערבבים את החלמונים עם סוכר וסוכר וניל ומערבבים לבלילה אחידה
- יוצקים כוס וחצי חלב לסיר ומחממים על האש
- חצי כוס חלב מערבבים עם קורנפלור לעיסה אחידה ומוסיפים לתערובת החלמונים
- כשהחלב חם, מעבירים שתי כפות מהחלב החם לתערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות
- ולאט לאט מעבירים את כל הבלילה לסיר עם החלב שהוא מתבשל על האש
- מערבבים כל הזמן שלא יהיו גושים עד שהתערובת מסמיכה
- כשהתערובת מסמיכה, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מכניסים למקרר לקירור
- מוציאים את הבצק מהתפחה, לשים ומוציאים את האויר וחותכים לכדורים
- כל שני כדורים מרדדים לעיגול
- מניחים כפית מהמלית על כדור בצק, מכסים עם בצק נוסף וקורצים עיגולים
- כל סופגניה מניחים על נייר אפייה ומתפיחים עוד כחצי שעה
- אחרי כחצי שעה מחממים שמן וכשהוא חם, מעבירים את הסופגניה לטיגון
- תשחקו עם האש שהסופגניה לא תישרף, חשוב לשים לב לפעמים שהאש תהייה בינונית
- מטגנים את הסופגניות משני הצדדים
- את נייר האפייה שולפים החוצה
- לאחר הטיגון מניחים את הסופגניות על נייר סופג
- ככה מטגנים את כל הסופגניות
- וברור לי שזה השלב שהידיים ישרפו לכם כשתפתחו את הסופגניה אבל אתם תפתחו תטעמו ותגידו ואו!
- חנוכה טעים טעים שיהיה לכם אהובות ואהובים