Go Back Email Link
פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות

פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות

סוויט דולי
פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות רכות ונהדרות
Prep Time 30 minutes
Cook Time 6 hours
Total Time 6 hours 28 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 3 כוסות קמח מלא
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • כוס ורבע מים
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 כפות תבלין זעתר יבש
  • רבע כפית מלח

Instructions
 

  • שמים בקערה את הקמח, מלח בצד אחד, שמים בצד שני ומערבבים
  • מוסיפים מים ומערבבים לעיסה אחידה
  • לא לשים, לא מתאמצים, מערבבים. עד שהבצק נעשה מקשה אחת, וכן. הוא רך
  • מכסים בניילון נצמד ושמים בצד לשש שעות. אפשר גם ללילה אפילו לא במקרר
  • למחרת, מורידים את הניילו הנצמד, הבצק תפח
  • מקמחים משטח עבודה, מעבירים את הבצק, שהוא רך מאד ויוצרים רולדה אחרוכה
  • חותכים לעשר חתיכות בערך
  • מקמחים שוב משטח עבודה, ויוצרים מכל חתיכת בצק, כדור, משטחים, ומעבירים לתבנית אפייה
  • כל כדור משטחים, אפשר עם רולר, אפשר עם הידיים ולתבנית אפייה
  • מדליקים תנור ל 220 מעלות ובינתיים מערבבים את השמן זית עם הזעתר והמלח
  • מורחים על כל פיתה כפית או שתיים מהבלילה
  • מכניסים לתנור שהוא כבר חם את התבנית ואופים כרבע שעה עד עשרים דקות
  • מוציאים ומתענגים. בתיאבון!
Keyword פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות