פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות

פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות רכות ונהדרות

שתף
הדפסה
פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות
מה צריך

3 כוסות קמח מלא
1 כפית מלח
1 כפית שמרים
כוס ורבע מים

סוויט טיפ

כ 10 פיתות

מה צריך

3 כוסות קמח מלא
1 כפית מלח
1 כפית שמרים
כוס ורבע מים

סוויט טיפ

כ 10 פיתות

פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות

פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות פיתות רכות ונהדרות. מחסלים את החמץ.

פיתות ללא לישה, ללא מיקסר, ארבעה מצרכים בלבד שמים בקערה מערבבים ונותנים לבצק לנוח. אפשר להכין את הבלילה בלילה ובבוקר לאפות את הפיתות.

או אם אתם רוצים היום לארוחת ערב, תכינו את הבצק עכשיו, שימו אותו לנוח בצד שש שעות ובום! הבצק שלכם יהיה מוכן.

פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות

 

הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות כמה קל להכין – מפורט שלב אחרי שלב

 

פיתות ללא לישה חוסכות זמן ומאמץ, כי אין צורך להשקיע בתהליך הלישה וההתפחה הממושך. זה אידיאלי למי שמחפש להכין לחם או פיתות במהירות ובקלות, מבלי להעמיס עבודה.
הפיתות יוצאות רכות וטעימות, כי הכח הטמון בתפיחה עצמית, של הבצק ללא הלישה, יוצר מרקם אוורירי ונעים.

זו אופציה מצוינת למי שלא רוצה להתעסק עם יותר מדי שלבים או לא רוצה לעבור את כל תהליך הלישה.

מכינים את הפיתות מצפים בשמן זית עם זעתר ומכניסים לתנור לרבע שעה-עשרים דקות והפיתות שלכם מוכנות.

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ

גבינות, סלט וארוחת הערב שלכם להיום מוכנה וטעימה אש!

פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות

 

בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט

 

עוד מתכונים לעוגיות תמצאו כאן

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

הן רכות, נהדרות והילדים השתגעו עליהם. מודיעה מראש – אתם תודו לי. תהנו.

פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות

 

 

פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות

 

 

פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות

סוויט דולי
פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות רכות ונהדרות
Prep Time 30 minutes
Cook Time 6 hours
Total Time 6 hours 28 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 3 כוסות קמח מלא
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • כוס ורבע מים
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 כפות תבלין זעתר יבש
  • רבע כפית מלח

Instructions
 

  • שמים בקערה את הקמח, מלח בצד אחד, שמים בצד שני ומערבבים
  • מוסיפים מים ומערבבים לעיסה אחידה
  • לא לשים, לא מתאמצים, מערבבים. עד שהבצק נעשה מקשה אחת, וכן. הוא רך
  • מכסים בניילון נצמד ושמים בצד לשש שעות. אפשר גם ללילה אפילו לא במקרר
  • למחרת, מורידים את הניילו הנצמד, הבצק תפח
  • מקמחים משטח עבודה, מעבירים את הבצק, שהוא רך מאד ויוצרים רולדה אחרוכה
  • חותכים לעשר חתיכות בערך
  • מקמחים שוב משטח עבודה, ויוצרים מכל חתיכת בצק, כדור, משטחים, ומעבירים לתבנית אפייה
  • כל כדור משטחים, אפשר עם רולר, אפשר עם הידיים ולתבנית אפייה
  • מדליקים תנור ל 220 מעלות ובינתיים מערבבים את השמן זית עם הזעתר והמלח
  • מורחים על כל פיתה כפית או שתיים מהבלילה
  • מכניסים לתנור שהוא כבר חם את התבנית ואופים כרבע שעה עד עשרים דקות
  • מוציאים ומתענגים. בתיאבון!
Keyword פיתות זעתר מקמח מלא בעשר דקות

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
2 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות
גלית
גלית
1 חודש לפני

אפשר להכין מקמח רגיל? ואם כן האם צריך לשנות כמויות?

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים