Go Back Email Link
פסטלים קנישס לביבות תפוחיאדמה ובשר

פסטלים קנישס לביבות תפוחיאדמה ובשר

סוויט דולי
לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר שעושות שמח בפה
Prep Time 1 minute
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים לארוחת צהריים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 4 כוסות פירה תפוחי אדמה
  • 100 גרם נטורינה
  • חצי כוס קמח
  • חצי כפית מלח - לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל שחור - לפי הטעם

לציפוי הלביבות

  • 2 כוסות פירורי לחם

תערובת הבשר

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל
  • 5 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

Instructions
 

  • מכינים את הפירה. מועכים את תפוחי האדמה, מוסיפים נטורינה מלח ופלפל ומועכים למחית אחידה
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים
  • מכינים את הבשר. מטגנים בצל בשמן כמה דקות
  • מוסיפים את הבשר ועם מזלג מפוררים את הבשר
  • מוסיפים תבלינים ומערבבים הכל ביחד
  • מורידים מהאש ומקררים.
  • להכנת הלביבות, לוקחים כף מהפירה ושמים בכף היד
  • מוסיפים כף בשר טחון
  • מכסים את הבשר הטחון עם הפירה מכל הצדדים
  • רצוי להרטיב את הידיים זה עוזר מאד בהכנה
  • אחרי שיצרתם לביבה, תניחו בצלחת ואת הלביבות המוכנות עד שלב הטיגון או האפייה שומרים במקרר
  • זה עוזר להם לשמור על צורתן.
  • אחרי שגמרתם להכין את כל הלביבות, תצפו אותן בפירורי לחם
  • מסדרים את הלביבות בתבנית האפייה
  • לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשלושים עד ארבעים דקות
  • גירסת הטיגון - מצפים את הלביבות בפירורי לחם
  • למחבת עם שמן מכניסים את הלביבות ומטגנים
  • אחרי כמה דקות הופכים אותן לצד השני
  • מעבירים לנייר סופג את הלביבות המוכנות מהשמן
  • אתם תהנו מכל ביס וביס!
Keyword פסטלים קנישס לביבות תפוחיאדמה ובשר