פסטלים או קנישס לביבות תפוחיאדמה ובשר אפויות או מטוגנות, אלה לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר שיש הקוראים להם פסטלים, הרומנים קוראים להם קנישס, ואני קוראת להן לביבות שעושות שמח בפה!
הכנתי אותם ותוך כדי הכנה ידעתי שתמיד אתם שואלים אם יש גירסת אפייה ולכן מראש הכנתי גירסת אפייה ותשמעו – הלביבות יצאו פצצה!
הכנתי לכם גם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי
בואו תראו באינסטוש את הבשר בלייב
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
כדי להכין את הלביבות, קודם כל מכינים פירה מתפוחי אדמה. עכשיו בגלל שידעתי שתמיד יש שאלות מהסוג, איזה גודל תפוחי אדמה, הלכתי על בטוח.
הכנתי פירה ומדדתי. ארבע כוסות פירה הכנסתי לקערה. הוספתי נטורינה לפירה, במקום חמאה, כי נטורינה תחליף לחמאה על בסיס צמחי, מצויינת לבישולים ומאפים.
מכינים את הלביבות כמו קובה.
משטחים פירה על כף היד
מוסיפים בשר טחון
וסוגרים ללביבה.
תכיני את הלביבה
תשימו בצלחת ותאפסנו במקרר
עד שלב הטיגון או האפייה
אם אתם רוצים שהידיים לא יתלכלכו
תשימו שקית ניילון על היד
ואותו דבר, פירה ובשר
לגלגל את השקית היטב.
תוכלו לראות בסרטון בדיוק איך הכנתי
כשתפתחו אותה תהייה לכם לביבה נהדרת
לפני שהכנסתי את הלביבות לתנור,
ציפיתי בפירורי לחם זה שמר על הצורה של הלביבה
בתמונה הזו תוכלו לראות הלביבות תפוחי אדמה שלנו
שממולאות בבשר טחון אפויות.
יחסית למטוגנות הן יצאו יותר שטוחות
אבל טעימות אש!
מזכירה לכם שהמבצעים הבלעדיים לסוויט דולי
כמו המעמדים לצ'יפס והסיר לקוסקוס
נמצאים הכל כאן
בתמונה הזו בצד שמאל יש את הלביבות המטוגנות
ואני מחזיקה לביבה אפויה
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו66 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אני ממש התלהבתי מהלביבות שאפיתי בתנור
הופתעתי כמה טעימות הן יצאו.
פסטלים או קנישס לביבות תפוחיאדמה ובשר
פסטלים קנישס לביבות תפוחיאדמה ובשר
סוויט דוליIngredients
- 4 כוסות פירה תפוחי אדמה
- 100 גרם נטורינה
- חצי כוס קמח
- חצי כפית מלח - לפי הטעם
- חצי כפית פלפל שחור - לפי הטעם
לציפוי הלביבות
- 2 כוסות פירורי לחם
תערובת הבשר
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל
- 5 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
Instructions
- מכינים את הפירה. מועכים את תפוחי האדמה, מוסיפים נטורינה מלח ופלפל ומועכים למחית אחידה
- מוסיפים את הקמח ומערבבים
- מכינים את הבשר. מטגנים בצל בשמן כמה דקות
- מוסיפים את הבשר ועם מזלג מפוררים את הבשר
- מוסיפים תבלינים ומערבבים הכל ביחד
- מורידים מהאש ומקררים.
- להכנת הלביבות, לוקחים כף מהפירה ושמים בכף היד
- מוסיפים כף בשר טחון
- מכסים את הבשר הטחון עם הפירה מכל הצדדים
- רצוי להרטיב את הידיים זה עוזר מאד בהכנה
- אחרי שיצרתם לביבה, תניחו בצלחת ואת הלביבות המוכנות עד שלב הטיגון או האפייה שומרים במקרר
- זה עוזר להם לשמור על צורתן.
- אחרי שגמרתם להכין את כל הלביבות, תצפו אותן בפירורי לחם
- מסדרים את הלביבות בתבנית האפייה
- לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשלושים עד ארבעים דקות
- גירסת הטיגון - מצפים את הלביבות בפירורי לחם
- למחבת עם שמן מכניסים את הלביבות ומטגנים
- אחרי כמה דקות הופכים אותן לצד השני
- מעבירים לנייר סופג את הלביבות המוכנות מהשמן
- אתם תהנו מכל ביס וביס!